VIDEO EXCLUSIV Cum a reacționat Vincenzo Montella după calificarea Turciei în sferturile de finală

Vincenzo Montella EURO 2024 Turcia EURO 2024 Vincenzo Montella, selecționer Turcia / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 10:35
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 10:41

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Vincenzo Montella, selecționerul Turciei, a lăudat spiritul și inima echipei Turciei după victoria asupra Austriei, scor 2-1, care a asigurat calificarea în sferturile de finală ale EURO 2024.

Vincenzo Montella: "Este extraordinar"

Managerul italian a scos în evidență importanța acestei victorii nu doar pentru echipă, ci și pentru cariera sa, amintind de înfrângerea usturătoare cu 6-1 suferită împotriva aceleași echipe în luna martie.

„Sunt foarte mândru de spiritul pe care l-am arătat pe teren,” a declarat Montella, după meci.

„Este extraordinar pentru un antrenor să vadă asta. Dincolo de formația noastră, de planul de joc și de tactici, am văzut inima turcească astăzi, și asta iubesc la această țară”, a mai spus italianul.

Răzbunarea și mândria profesională

Deși Montella a minimalizat ideea de răzbunare înaintea meciului, el a recunoscut că a fost încântat să-și recâștige "mândria profesională". 

„O pată oribilă pe cariera mea. Asta așteptam, să încerc să scap de această povară. Noi, ca antrenori, suntem asemenea fotbaliștilor, suntem competitori. Am avut acest instinct competitiv pentru că am vrut să schimbăm acel rezultat, chiar dacă a fost un amical, nu există cu adevărat amicale”, a mai spus selecționerul.

Ce a avut de spus despre Mert Gunok

Portarul Turciei, Mert Gunok, a asigurat victoria echipei cu o intervenție spectaculoasă în ultimele momente ale meciului, când a l-a oprit pe Christoph Baumgartner din a înscrie.

„Sunt fericit pentru el, fericit pentru echipă și pentru țară, fericit pentru grupul și ce am creat aici. Bravo lui Mert, este treaba lui să facă parade și suntem foarte bucuroși că a reușit o paradă decisivă în minutul final”, a concis antrenorul.

Program sferturi de finală EURO 2024

Cu Turcia calificată în sferturile de finală ale EURO 2024, Montella și echipa sa se pregătesc acum pentru un duel crucial împotriva "Portocalei mecanice".

  • Spania - Germania, 5 iulie, ora 18:00 (Stuttgart)
  • Portugalia - Franța, 5 iulie, ora 21:00 (Hamburg)
  • Olanda - Turcia, 6 iulie, ora 18:00 (Berlin)
  • Anglia - Elveția, 6 iulie, ora 21:00 (Dusseldorf)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!