Adrian Ilie edward iordanescu nationala romaniei EURO 2024 Adrian Ilie

"Cobra" Ilie dezvăluie: "Dacă Edi face asta, atunci ne vom califica la EURO"

Naționala României mai are doar două meciuri de disputat în preliminariile EURO 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Octombrie 2023, 17:23
Data actualizarii: Miercuri 18 Octombrie 2023, 17:23

După opt partide desfășurate în actuala campanie, tricolorii se află pe prima poziție cu 16 puncte, la o lungime în fața Elveției, care are însă un meci în minus, și la cinci de Israel, care are două jocuri în minus.

"Cobra" Ilie dezvăluie: "Dacă Edi face asta, atunci ne vom califica la EURO"

Adrian Ilie, fost internațional român, a vorbit despre calificarea României la EURO 2024 și a subliniat că în cazul în care selecționerul Edward Iordănescu îi va face pe jucători să nu mai simtă presiunea, atunci e sigur că naționala va ajunge la turneul final.

  • Adrian Ilie

Ultima dată când reprezentativa a participat la un Campionat European a fost în 2016, sub comanda lui Anghel Iordănescu. Atunci, România a terminat Grupa A pe ultimul loc cu un singur punct (Franța - 7p, Elveția - 5p, Albania - 3p).

„Vorbind de presiune, și de Edi, de grupul pe care l-a făcut… Are toate meritele cu băieții, și cu vârsta lor, cu tot… Dar ar trebui să mai facă un lucru pentru meciurile următoare: să le elimine presiunea!

Am văzut meciuri la ei în care sunt doborâți, au presiune, sunt apăsați prea tare. Dacă Edi face și lucrul acesta, să elimine presiunea de pe ei, atunci ne vom califica sigur”, a spus Adi Ilie, potrivit Fanatik.

 

România - Andorra 4-0

Tricolorii au început în forță meciul de pe Arena Naționlă. Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, iar Ianis Hagi a majorat diferența în minutul 28 al partidei.

Răzvan Marin a fructificat o lovitură de pedeapsă în minutul 44, chiar înainte de pauză, iar Florinel Coman a închis tabela de marcaj în repriza secundă, în minutul 50.


 

Echipele de start

  • Naționala României: Moldovan - Sorescu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Stanciu - Moruțan, Hagi, Coman - Bîrligea
  • Naționala Andorrei: lvarez - Rubio, Llovera, M. Vales, San Nicolas - Garcia, E. Vales, Rebes, Cervos - Vieira, Sanchez
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!