VIDEO EXCLUSIV Cei doi tricolori care pot face diferența în partida cu Belgia, în opinia lui Florin Răducioiu: ”Sunt în formă”

Florin Raducioiu Belgia EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 09:07
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 09:13

Fostul internaţional Florin Răducioiu a declarat, în emisiunea Studio EURO 2024, de la Pro Arena, că așteaptă să vadă o echipă națională a României foarte motivată în partida cu Belegia.

România a obținut calificarea la primul turneul final, EURO 2024, după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria tricolorilor la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

  • Florin Răducioiu și Ciprian Marica / Foto: PRO TV

Florin Răducioiu, convins că Nicolae Stanciu și Denis Drăguș pot face diferența în România - Belgia

Fost atacant la AC Milan, Florin Răducioiu a fost prezent la Cupa Mondială din 1990 și Cupa Mondială din 1994, dar și la Campionatul European din 1996 cu echipa națională de fotbal a României, care a obținut luni a doua victorie în istoria participărilor la EURO, contra Ucrainei.

De această dată, după ce a întors pe toate părțile succesul cu 3-0, Răducioiu a vorbit despre întâlnirea cu Belgia, așteptând ca jucătorii lui Edward Iordănescu să dea din nou un randament bun și a numit și doi dintre fotbaliștii care pot face diferența

Este vorba de Nicolae Stanciu și Denis Drăguș.

”Jucătorii care au arătat că sunt în formă, ca Stanciu sau Drăguș, pot face diferența și în partida cu Belgia. Echipa României este foarte aproape de o performanță extraordinară, calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European. Nu s-a mai întâmplat în istoria României această performanță, să meargă în fazele eliminatorii la EURO.

Este important și faptul că în partida cu Ucraina băieții au câștigat și au reușit a doua victorie din istoria noastră la un turneu final european”, a transmis Florin Răducioiu în emisiunea Studio EURO 2024, de la Pro Arena!

România, în fazele eliminatorii la EURO!?

Răducioiu a transmis un fel de mesaj motivațional pentru tricolori și a vorbit parcă în numele tuturor fanilor români, care așteaptă cu nerăbdare să îi vadă pe elevii lui Edi Iordănescu la treabă, din nou, la Campionatul European. De data aceasta, în duelul cu favorita grupei, Belgia!

Cea mai mare performanță de la EURO a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!