VIDEO EXCLUSIV Ar fi fost scandal mare dacă nu era VAR! Arbitrul Clement Turpin, gafe impardonabile în Germania – Scoția

clement turpin EURO 2024 Germania - Scoția EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 00:07
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 00:25

Meciul de deschidere de la EURO 2024 le-a adus față în față pe Germania și Scoția, în direct la Pro TV!

Sistemul VAR nu mai lipsește de la meciurile de fotbal, iar la Campionatul European din Germania pare că va juca un rol important. În prima repriză a partidei care a deschis turneul final, arbitrul central francez Clement Turpin a fost salvat în două rânduri de sistemul de arbitraj video.

Ambele decizii au fost corectate de VAR, în primă fază după un penalty acordat greșit, iar apoi pentru un penalty neacordat. Primul moment a fost consemnat în momentul 25, când scorul era 2-0 pentru nemți.

Clement Turpin, erori importante de arbitraj la primul meci de la EURO 2024, Germania - Scoția

Musiala a fost faultat la un metru de linia careului de 16 metri, de către scoțianul Christie, dar Clement Turpin a fluierat și a dictat lovitură de la 11 metri. Cei din camera VAR au intervenit însă, iar penalty-ul a fost anulat și jocul a fost lăsat să continue prin acordarea unei lovituri libere.

Al doilea moment în care arbitrul francez s-a înșelat, dar a fost salvat de VAR, a avut loc spre finalul primei părți, în minutul 44, când centralul nu a acordat lovitură de pedeapsă după o intervenție avută de Porteous asupra lui Gundogan, cu tălpile pe tibie!

Clement Turpin, salvat de VAR la partida Germania - Scoția

Turpin, chemat la monitor să revadă faza, i-a acordat și cartonașul galben lui Porteous apoi, după ce a confirmat că faultul a fost evident. Execuția de la punctul cu var a fost transformată de Havertz, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 3-0 pentru Germania.

VIDEO REZUMAT Germania - Scoția 5-1

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!