OPINIE E musai să crească inima în noi! Dan Chilom scrie după primul meci de la EURO 2024, Germania - Scoția 5-1

Germania dan chilom EURO 2024 Scotia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 23:56
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 23:59

Germania - Scoția 5-1, în meciul de deschidere de la EURO 2024. 

De DAN CHILOM

A început Euro 2024! Și cu adevărat trebuie să ne bucurăm că naționala noastră este prezentă la această sărbătoare europeană. 

Probabil că de multe ori ne pierdem în gânduri negative. Cine conduce fotbalul românesc, cine conduce de fapt federația, pe cine selecționează antrenorul sau ce prime de calificare s-au încasat. 

Dar azi, când îți vezi tricolorul fluturând la un spectacol grandios de deschidere a turneului final, mai contează toate aceste dispute interne?  Nu! 

Parcă toate neajunsurile fotbalului românesc trec pe locul secund pentru o perioadă și te bucuri de faptul că “ai noștri” sunt și ei acolo, printre granzii Europei.  

Răutăcioșii... și nu sunt puțini, ar spune: “domne, au mers la turneul final cam jumătate din echipele participante în calificări”.  

Pe undeva, înclini să le dai dreptate. 

Campionatul European nu mai este ce era odată, când se calificau doar opt echipe, doar spuma fotbalului de pe “Bătranul continent”.  

Azi sunt 24 de participante în Germania, iar la capitolul necalificate sunt naționale importante precum Grecia, fostă campioană europeană, Norvegia care îi are în formație pe Haaland și Odegaard, Suedia, Islanda, Finlanda, Slovenia, Bosnia, Țara Galilor, Muntenegru, Irlanda, Macedonia de Nord, Israel, și de ce nu, vecina de la sud de Dunăre, Bulgaria. 

Când  trecem în revistă naționalele care au rămas acasă, e musai să crească inima în noi, să ne simțim mândri că suntem români și să ne susținem naționala necondiționat. Să ne bucurăm de fiecare moment pe care ni-l oferă acest spectacol  fotbalistic și să sperăm întotdeauna la mai bine.  

HAI ROMÂNIA!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!