Anglia, cel mai slab atac de la EURO! Ce a avut de spus Harry Kane

Harry Kane Anglia EURO 2024 EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 08:42
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 08:43

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

În cadrul EURO 2024, echipa națională de fotbal a Angliei a avut parte de critici intense din cauza performanțelor sale ofensive slabe.

Statisticile avansate au arătat că meciurile Angliei au generat cele mai puține goluri așteptate (xG), cu un total de doar 2,26 pentru naționala lui Gareth Southgate și 1,13 împotrivă.

Ce înseamnă Expected Goals (xG)

Expected Goals (xG) este o statistică utilizată pentru a evalua calitatea șanselor de gol dintr-un meci. Fiecare șut are un xG atribuit, bazat pe probabilitatea de a se transforma în gol, luând în considerare factori precum unghiul, distanța față de poartă și tipul de șut. Un xG total mai mic poate indica fie o apărare puternică, fie o lipsă de creativitate ofensivă.

Reacția lui Harry Kane după remiza cu Slovenia

După remiza plictisitoare cu Slovenia, Harry Kane, căpitanul Angliei, a declarat că echipa și-a îndeplinit obiectivul. 

Naționala "Celor trei lei" a terminat pe primul loc în Grupa C la EURO 2024, în ciuda unui 0-0 criticat de fani. A treia prestație insipidă consecutivă nu a împiedicat Anglia să ocupe primul loc în grupă, ceea ce i-ar putea oferi o cale potențial mai ușoară spre finală.

"Nu am reușit să găsim acel drum, dar îl așteptăm cu nerăbdare pe următorul. Ne-am creat câteva jumătăți de ocazie și au fost câteva pe care, poate, le-am fi putut gestiona mai bine", a spus Kane, la conferința de presă de după meci.

Harry Kane a rămas optimist și a scos în evidență faptul că există semne că echipa se îndreaptă în direcția cea bună. 

"Aceste jocuri sunt dificile. Toate meciurile din acest turneu sunt dificile. Va fi o provocare și mai dificilă pe mai departe și avem suficientă capacitate pentru a continua să ne luptăm", a adăugat atacantul lui Bayern Munchen.

Campionatul European din Germania 2024 este transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!