23 sau 26 de jucători în lot la EURO 2024? UEFA vine cu noi detalii

UEFA Echipa Nationala EURO 2024 lot jucatori Romania EURO 2024 Edi Iordănescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2024, 11:29
Data actualizarii: Marti 09 Aprilie 2024, 11:37

Campionatul European de fotbal e transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO. 

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) nu a exclus luni posibilitatea unei creşteri a loturilor de jucători pentru EURO 2024, de la 23 la 26, pentru fiecare selecţionată participantă la această competiţie, printre care şi România, urmând să comunice în curând decizia sa în această chestiune.

UEFA, anunț despre decizia finală

"Discuţiile pozitive au exprimat diferite puncte de vedere în rândul antrenorilor... UEFA a luat notă de diferitele opinii şi puncte de vedere şi va lua o decizie finală în săptămânile următoare", a precizat UEFA într-un comunicat dat publicităţii după un workshop la care au participat selecţionerii celor 24 de echipe calificate, desfăşurat la Dusseldorf (Germania)

  • Edi Iordănescu / Foto - Gabriel Chirea

Selecţionerul echipei gazdă, Germania, Julian Nagelsmann, a sugerat o soluţie flexibilă drept compromis, propunând fixarea unei limite maxime de 26 de jucători de echipă, fiecare antrenor urmând apoi să decidă câţi jucători va convoca pentru EURO 2024. El însuşi este în favoarea unui lot mai mic, pentru a nu avea prea mulţi jucători nefericiţi.

"Sunt în general în favoarea unui lot de 23, dar pot să înţeleg toate argumentele în favoarea unui număr de 26 de jucători", a spus Nagelsmann (36 ani), înaintea primei sale competiţii majore ca selecţioner al Germaniei.

Murat Yakin, antrenorul Elveţiei, ultima adversară a Germaniei în faza grupelor la EURO 2024, are o opinie asemănătoare cu cea a lui Nagelsmann, la fel şi selecţionerul Austriei, germanul Ralf Rangnick.

Ronald Koeman vrea 26 de jucători în lot

Selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, a iniţiat discuţia pe această temă, după eşecul suferit în amicalul cu Germania (1-2), luna trecută, exprimându-se în favoarea măririi numărului de jucători de la 23 la 26.

UEFA a permis fiecărei echipei să înscrie 26 de fotbalişti la precedenta ediţie a Campionatului European, desfăşurată în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, acelaşi număr de jucători figurând şi în loturile participantelor la Cupa Mondială din 2022, care a avut loc în Qatar.

Însă, cu ocazia EURO 2024, forul fotbalistic continental a decis să se revină la listele cu 23 de jucători, ca în trecut, o măsură care nu este însă pe placul lui Ronald Koeman.

"Este foarte ciudat să nu alegi dintre 26 de jucători. Este absurd să se revină la 23. Trebuie să te confrunţi mai mult cu accidentările în aceste zile. Este vorba despre suprasolicitarea capacităţilor jucătorilor", a spus selecţionerul naţionalei Oranje după meciul cu Germania. Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!