Corvinul e în „careul de ași” al Europei! Performanța hunedorenilor, recunoscută la nivel continental

Corvinul Hunedoara Cupa Romaniei Finala Cupei Romaniei Cupa Romaniei
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2024, 13:33
Data actualizarii: Joi 25 Aprilie 2024, 13:35

Corvinul Hunedoara va juca finala Cupei României cu Oțelul Galați.

Performanța formației hunedorene, botezate drept „ucigașa de giganți”, a atras atenția în toată lumea. Corvinul, echipă de Liga 2, a trecut de prim divizionarele CFR Cluj (4-0), în sferturi, și FC Voluntari (3-1), în penultimul act.

Pe 15 mai, la Sibiu, echipa antrenată de Florin Maxim are șansa să devină a patra formație de ligă inferioară care câștigă Cupa României

Corvinul Hunedoara, în „careul de ași” al divizionarelor secunde din Europa!

La nivel continental, în acest sezon, Corvinul Hunedoara este una dintre cele patru grupări de ligă secundă care au ajuns până în finala cupei naționale. ND Gorica, din Slovenia, este cea mai recentă performeră, după ce a trecut de Beltinci, la penalty-uri, în semifinale.

Wisla Cracovia, din Polonia, a reușit și ea să se califice în finala Cupei Poloniei. Echipa lui Billel Omrani, fostul atacant de la FCSB și CFR Cluj, va întâlni în ultimul act Pogoń Szczecin, pe 2 mai, la Varșovia.

În fine, FC Kaiserslautern, formație aflată la retrogradare în a doua ligă germană, va juca finala Cupei chiar împotriva lui Leverkusen! Meciul se va juca la Berlin, pe Stadionul Olimpic, pe 25 mai. 

Încă trei echipe de Liga 2 pot juca finale de Cupă!

„Recolta” de cluburi din ligile secunde în finale de cupe naționale s-ar putea îmbunătăți în următoarele zile. FC Sion, liderul din a doua divizie a Elveției, va juca semifinala de Cupă contra lui Lugano.

Viimsi JK, poziția a șasea în a doua ligă din Estonia, e și ea în semifinalele Cupei. Va întâlni Levadia Tallinn pentru un loc în finală. 

În fine, israelienii de la Hapoel Nof Hagalil, echipă de mijloc în a doua divizie, au și ei șansa de a juca în ultimul act al Cupei. Pentru asta trebuie să treacă de Maccabi Petah Tikva, formație din a doua parte a clasamentului în prima ligă israeliană.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!