„Ucigașa de giganți” din România a făcut înconjurul lumii după calificarea în finală: „Un meci până la trofeu!”

Corvinul Hunedoara Cupa Romaniei Cupa Romaniei
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 16:30
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 16:29

Corvinul Hunedoara va juca finala Cupei României.

Hunedorenii au mai produs o surpriză, după ce în sferturi trecuseră de CFR Cluj cu 4-0. Fotbaliștii lui Florin Maxim au trecut de FC Voluntari, scor 3-1, și vor evolua în ultimul act, pe 15 mai, la Sibiu.

Performanța celor de la Corvinul, doar a doua echipă din Liga 2 care după 1990 se califică în ultimul act al Cupei României, a ajuns și în presa internațională. 

Corvinul Hunedoara, vedetă în Europa: „Ucigașa de giganți!”

„În România, povestea ucigașei de giganți în Cupă continuă. Hunedoara, din a doua ligă, a ajuns în finală după ce a trecut de Voluntari, din prima divizie. În drumul lor, au eliminat Sepsi (1-0) și CFR Cluj (4-0), echipe din zona superioară a primei ligi”, a notat contul de Twitter spaniol Camino al fútbol europeo.

„Potrivit presei din România, Hunedoara nu are încă licență pentru a juca în cupele europene, dar e destul de probabil să o obțină”, adaugă sursa citată, după ce un utilizator s-a interesat de situația Corvinului.

„Echipa din liga secundă s-a calificat în finala Cupei României!”, a remarcat și jurnalistul polonez Adam Zmudzinski. „Corvinul Hunedoara tocmai a învins-o cu 3-1 pe Voluntari și și-a câștigat locul în ultimul act. Anterior, în sferturi, a învins cu 4-0 vicecampioana țării, pe CFR Cluj”, a mai scris polonezul.

„Un singur meci până la primul trofeu major din istorie!”

Traseul de senzație al Corvinului a atras atenția și în Indonezia! Publicația Medioclub a scris că „această echipă, din a doua divizie, s-a calificat în finala Cupei României și are șansa să joace în play-off-ul din Europa League în sezonul viitor”.

„Corvinul așteaptă acum rezultatul de la semifinala Oțelul Galați vs. Universitatea Cluj ca să afle cu cine va juca în finală”, au mai notat indonezienii.

Neel Shelat, jurnalist freelancer care colaborează cu Al Jazeera și Forbes, a exclamat: „Ce rezultat în România! Corvinul Hunedoara, care în 2021 a înviat după 15 ani de dispariție, a învins-o pe FC Voluntari cu 3-1 în semifinalele Cupei și e la un singur meci distanță de a ridica primul trofeu major în istoria sa de peste o sută de ani”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!