4 victorii in 40 de meciuri! Florin Marin vrea macar un trofeu cu Astra, dar are un bilant dezastruos! Cum arata cifrele sale

4 victorii in 40 de meciuri! Florin Marin vrea macar un trofeu cu Astra, dar are un bilant dezastruos! Cum arata cifrele sale

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, azi 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

Astra Giurgiu, ocupanta locului doi in Liga 1, continua sa spere la cel putin un trofeu in acest sezon, iar Cupa Romaniei ar putea fi cea mai usoara cale catre atingerea obiectivului, in conditiile in care distanta fata de Steaua, in campionat, este destul de mare - 8 puncte.

Ramasi fara antrenorul cu care au inceput campionatul, Daniel Isaila, oficialii Astrei au ales sa continue cursa pentru un trofeu alaturi de Florin Marin, fost secund al lui Victor Piturca la echipa nationala, dar si fost tehnician al Astrei intre 2002 si 2003.

In varsta de 60 de ani, Florin Marin este vazut drept solutia ideala pentru finalul de sezon, experienta acestuia putand fi hotaratoare in urmatoarele partide si mai ales in ultimele doua faze ale Cupei.

Conducatorii Astrei isi pun astfel toate sperantele in Florin Marin, cel caruia ii cer sa realizeze cea mai mare performanta din intreaga istorie a clubului - castigarea unui trofeu.

Statistica nu-l recomanda
Desi beneficiaza de increderea patronului Ioan Niculae si a presedintelui Dinu Gheorghe, Florin Marin are de indeplinit un obiectiv extrem de dificil, in contextul in care va juca in semifinalele Cupei impotriva Petrolului, pentru ca in finala sa dea de invingatoarea dintre Steaua si Dinamo.

Un lucru de luat in calcul este si bilantul dezastruos pe care Florin Marin il are ca antrenor principal, acesta evidentiandu-se printr-un record negativ: 4 victorii in ultimele 40 de meciuri pe banca unei echipe din Liga 1.

Mai exact, Florin Marin a castigat doar 4 partide in Liga 1 in ultimii 8 ani, timp in care a antrenat Jiul Petrosani (2006), Ceahlaul (2006/2007), Dacia Mioveni (2007) si din nou Ceahlaul (2008/2009).

Bilant slab impotriva contracandidatelor din Cupa
Pe langa statistica dezastruoasa inregistrata in ultimele meciuri ca "principal", cifrele lui Florin Marin nu sunt cele mai bune nici atunci cand vine vorba de meciurile directe cu Petrolul, Steaua si Dinamo.

Astfel, Florin Marin are 15 meciuri impotriva Petrolului, dintre care 4 victorii, 3 egaluri si 8 infrangeri, 20 impotriva Stelei (4 victorii, 7 egaluri si 9 infrangeri) si 23 impotriva lui Dinamo (3 victorii, 5 egaluri si 17 infrangeri).

In Cupa Romaniei s-a mai confruntat doar cu Dinamo, bilantul fiind: 1 victorie si 4 infrangeri

Semifinala, cea mai buna performanta
Cea mai importanta performanta a antrenorului in varsta de 60 de ani in Cupa Romaniei este tot o semifinala, in sezonul 2002/2003, chiar pe banca Astrei. Florin Marin era atunci eliminat de Dinamo, dupa un 2-1 la Ploiesti si dupa un 1-3 dupa prelungiri in Stefan cel Mare.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Românii vor să scape de pandemie. Peste 8.000 de oameni s-au vaccinat la maratonul din București
BRAT
Modifică setările cookies