Din 2018, nationala Romaniei participa la Liga Natiunilor. Cum va arata a treia competitie, dupa CM si EURO

Din 2018, nationala Romaniei participa la Liga Natiunilor. Cum va arata a treia competitie, dupa CM si EURO

►PRO TV prezinta: Petrolul - Astra, azi 20:30 si Steaua - Dinamo, joi 20:30! Fotbal pentru toata lumea!

UEFA pregateste al treilea mare turneu pentru echipele nationale, dupa Cupa Mondiala si EURO. Din 2018, 54 de natiuni europene vor juca Liga Natiunilor, cea mai importanta schimbare din calendarul competitional UEFA dupa ani buni.

Ziarul britanic Daily Telegraph a aflat ca saptamana aceasta in Kazahstan, UEFA va vota noua competitie, care va inlocui meciurile amicale. Momentan nu exista un calendar oficial al competitiei, insa acesta va avea loc la doi ani si se va desfasura in paralel cu EURO si Cupa Mondiala din 2018.

UEFA vrea sa imparta echipele in trei sau patru divizii si cu sistem de promovare si retrogradare.

Telegraph da exemplul Angliei, care ar intra in primele 16 echipe, acestea ar fi impartite in patru grupe cu meciuri acasa si in deplasare intre meciurile de calificare la Cupa Mondiala si EURO. Germania, Spania, Italia, Franta, Olanda si Portugalia ar face parte si ele din grupele de top de la Liga Natiunilor.

Castigatorii grupelor vor avansa catre un turneu al celor mai bune patru echipe pe un stadion neutru pentru doua semifinale si finala. Acesta ar avea loc in timpul verii in timpul anilor impari. In plus, cele mai bune echipe din ligile inferioare ar putea primi cadou pe langa promovare si participarea la turneul final al EURO.

Michel Platini a propus Liga Natiunilor anul trecut in incercarea de a gasi un echivalent pentru Champions League la nivelul nationalelor.

Englezii cred ca noua competitie de la UEFA va ajuta nationala Angliei, aflata intr-un moment dificil. "e interesant. Vom juca tot timpul cu natiuni puternice, meciurile ar fi atractive si am avea tot timpul adversari de calibru", a declarta Greg Dyke, presedintele FA. 

IN CE DIVIZIE AR INTRA ROMANIA?

Nationala Romaniei ocupa locul 32 in acest moment in clasamentul FIFA, ceea ce ar insemna ca ar putea prinde a doua divizie, daca UEFA va hotari sa imparta echipele in ligi de cate 16 echipe. In clasamentul UEFA pe 2013, cel care a contat la tragerea la sorti pentru preliminariile EURO, Romania a incheiat anul pe locul 26. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la exercițiul NATO ”Justice Sword 21”
BRAT
Modifică setările cookies