Mihai Mironica, despre eliminarea ISTORICA a Germaniei de la Cupa Mondiala: "Nemtii si Stalingradul fotbalistic"

Germania Campionatul Mondial de Fotbal CM 2018 Cupa Mondiala 2018 Eiminare Germania Cupa Mondiala 2018 Germania Cupa Mondiala 2018
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2018, 19:36
Data actualizarii: Miercuri 27 Iunie 2018, 19:36

Adevarul este ca un fotbalist precum Leroy Sane nu avea loc in aceasta nationala a Germaniei. 

Un fotbalist cu fantezie, vitalitate, care sa poata face un dribling, sa depaseasca un jucator ar fi stricat stilul acestei selectionate a lui Low care se bate la inestetica cu echipa Germaniei de la turneele din ‘98 sau 2000. De fapt, aceasta trupa a lui Low este cea mai jalnica nationala a Germaniei din era postbelica.

E o performanta s-o faci pe Germania campioana mondiala tocmai in Brazilia, si apoi, la revenirea in Europa, la turneul mondial urmator, sa fii expulzat din grupa dupa infrangeri la zero cu Mexic si Coreea. Dar actualul grup al lui Low nu mai are excelenta, rafinament: pe langa ignoratul Sane, Germania i-a pierdut pe Gotze, Schurrle, oamenii care construiau golul cu care Argentina era invinsa in finala de acum 4 ani.

Glumele amare, cu iz istoric, vor aduce aminte de experienta pe care a mai trait-o Germania la o alta campanie in Rusia, una militara. Daca meciul cu Coreea se juca la Volgograd, fostul Stalingrad, metafora era totala.

Aceasta umilinta fara precedent traita de Germania arata cat de goale de continut sunt toate axiomele vanturate prin fotbal. Germania venea anul trecut in Rusia la Cupa Confederatiilor si castiga trofeul cu o nationala fara marile sale vedete. In turneul in care participa si Mexic, echipa care a depasit acum Germania. Despre federatia de la Berlin s-a spus ca a construit cel mai performant sistem de dezvoltare a fotbalistilor. Germania are cel mai mare “bazin de selectie” din lume dupa Brazilia. Germania are cel mai de succes selectioner din lume. Si totusi fotbalul nu este uzina de automobile. Nu e “banda rulanta”. Este un fenomen sublim de imprevizibil, in care adierea de genialitate se muta din imensul spatiu germanic in tarisoare precum Belgia sau Croatia.

Cand planeta se pregatea sa ironizeze contraperformanta eliminarii Argentinei lui Messi, bomba a explodat pe terenul campioanei mondiale. Coreea de Sud a batut Germania de Sub orice critica.

Autor: Mihai Mironica

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!