Cupa Mondiala 2018

Burleanu: "Romania avea loc la Cupa Mondiala si iesea din faza grupelor!" Cat a pierdut nationala prin ratarea calificarii

Presedintele FRF considera ca Romania putea sa dea lovitura la Mondialul din Rusia, daca se califica. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Iunie 2018, 15:04
Data actualizarii: Vineri 22 Iunie 2018, 15:05

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Razvan Burleanu, a declarat, vineri, ca echipa nationala a Romaniei ar fi avut loc la Cupa Mondiala care se desfasoara in aceste zile in Rusia, precizand chiar ca aceasta ar fi putut depasi faza grupelor.

"Cu siguranta echipa nationala a Romaniei ar fi avut loc la Cupa Mondiala. Daca ar fi fost acolo, Romania ar fi avut sanse foarte mari sa iasa din faza grupelor. Cel putin cum arata azi competitia. Este o realitate faptul ca nivelul Cupei Mondiale nu este foarte inalt pentru ca jucatorii sunt foarte obositi. Ma astept ca editia din 2022, care se va desfasura iarna, in Qatar, sa ne arate o alta fata, pentru ca jucatorii vor fi la capacitatea lor maxima",
a spus Burleanu, prezent, vineri, la seminarul dedicat "Observatorului guvernantei sportive la nivel national", organizat de Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti.

"Dar noi nu ne-am calificat, asa ca trebuie sa muncim in momentul de fata, iar Cosmin Contra face o treaba foarte buna alaturi de jucatorii primei reprezentative, astfel ca in urma campaniei din Liga Natiunilor sa avem sanse de calificare la EURO 2020. Este un nou concept acesta al Ligii Natiunilor, ti se da o noua sansa pentru ca 4 echipe din aceasta competitie vor merge la Campionatul European. Pentru ca celelalte 20 de locuri vor fi ocupate in urma preliminariilor EURO 2020 care incep in primavara anului 2019. Grupa noastra din Liga Natiunilor nu e deloc usoara, pentru ca vedem Serbia la Cupa Mondiala... iar apoi avem de luat o revansa in fata celor din Muntenegru", a adaugat Burleanu.

Intrebat cum se simte un presedinte de federatie a carei echipa nationala nu este prezenta la Cupa Mondiala, Burleanu a raspuns: "Ca orice suporter roman din ultimii 20 de ani. Este un regret, cum sa nu fie, pentru ca pana la urma asta e misiunea federatiei, sa faci tot ce e posibil sportiv ca echipa sa castige meciuri si ajunga la turneele finale".

Burleanu este de parere ca meciurile din optimilor de finala ale Cupei Mondiale din Rusia vor fi "mai relevante din punct de vedere fotbalistic" decat cele din faza grupelor. "Inainte de inceperea Cupei Mondiale, Germania era favorita mea. Dar am vazut ca echipele mari nu au inceput foarte bine. Aseara am vazut si Argentina care s-a incurcat cu Croatia si a pierdut cu 3-0. Astfel ca se pare ca echipele favorite nu au inceput prea bine competitia. Dar meciurile din optimile de finala vor fi mai relevante si din punct de vedere fotbalistic. Surpriza este Islanda, de asemenea meciuri bune a facut si Peru", a explicat el.

In ceea ce priveste stadioanele pe care Romania trebuie sa le modernizeze in vederea gazduirii unor partide din cadrul Campionatului European din 2020, Razvan Burleanu a declarat ca spera sa nu existe contestatii la licitatiile pentru demolare si constructie. Pana acum, Compania Nationala de Investitii (CNI) a semnat doar contractul pentru demolarea Stadionului Steaua, firma castigatoare urmand sa execute lucrarile in termen de trei luni contra unei sume de peste 6 milioane de lei.

"Stadioanele Rapid si Arcul de Triumf sunt si ele in procedura de semnare, cu exceptia arenei Dinamo, astfel incat in aceasta vara ne asteptam sa inceapa lucrurile. Adica studiile de fezabilitate, contractarea si licitatiile. Cei de la CNI isi fac foarte bine treaba. Sigur, sunt aceste intarzieri, speram sa nu fie contestatii nici la licitatiile pentru demolare si nici la cele pentru constructie pentru a nu fi obligati sa apelam la variante de rezerva", a afirmat Burleanu.

Romania a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala din Capitala. UEFA obliga tarile organizatoare sa puna la dispozitie alte patru stadioane la standarde internationale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor nationale. Cele patru arene pe care Romania le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid si Dinamo.

Din motive juridice, lucrarile la stadionul Dinamo vor intarzia, noua arena din Soseaua Stefan cel Mare urmand sa fie construita pe un alt amplasament, in locul velodromului. Vicepremierul Paul Stanescu a admis la 12 martie ca este posibil ca stadionul Dinamo sa nu fie finalizat pana la inceperea EURO 2020. El a precizat ca variante de rezerva sunt arenele din Ploiesti, Giurgiu, Voluntari si Mogosoaia.
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies