Conference League

OPINIE | Duceți-vă, măi băieți, la sapă! Caramavrov, după joia neagră a echipelor românești în Conference League

La sapă cu voi, să vedeți cum se muncește sub soarele arzător! Ce fotbaliști sunt ăștia care nu știu să facă un dibling sau să tragă un șut pe poartă?
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 23:25
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 23:29

de Florin CARAMAVROV

Ne-am amăgit cu câteva meciuri bune în Liga 1 și cu victoria „senzațională” contra clubului de escaladă din Andorra sau cu cea împotriva unor albanezi necunoscuți. Ne-am păcălit singuri, crezând că fotbalul nostru s-a transformat peste noapte, ca-n povești, și că echipele din supermodestul campionat românesc au devenit, nu se știe cum, niște forțe europene.

Visam ca toate patru să ajungă în grupele Conference League și, când colo, nouă ne cade plafonul în cap. Suntem praful prafurilor, în afară de FCSB, să zicem, care a obținut singura noastră victorie în turul III preliminar! Adică nu play-off sau mai sus, ci un amărât de tur III preliminar în cea mai slabă competiție europeană intercluburi.

Ce să le ceri celor de la CS Universitatea Craiova? Ei aveau o singură victorie în primele cinci meciuri oficiale! Nu știu cum ne prind pe noi tururile astea preliminare fără unii dintre cei mai importanți jucători, vezi Gustavo la echipa lui Rotaru. Și totuși, când îi enumeri pe băieții ăia din față, zici că oltenii au cel mai tare atac din sud-estul Europei, cu Ivan, Markovic, Roguljic, Koljic! 

Tare ca fularul! Băieții din față și cei de la mijloc au fost blocați total de niște jucători care nu mai disputaseră un meci oficial de anul trecut!

Campioana antifotbalului

Știți cu cine a jucat campioana României? Cu excepționala echipă Șahtior Soligorsk! Ați auzit de ea? Cum nu? Evoluează în puternicul campionat al Belarusului. Dar, până la urmă, de ce să-i blamăm pe ceferiști? Dacă asta vrea Dan Petrescu - joc prost spre foarte prost, 0-0 și calificare la retur. Și iar ne dă Busucul peste nas!

Băi, nene, de ce sunt plătiți flăcăii ăștia cu „doujdămii”, „treijdămii” de euro pe lună? Ca să dea pase cu latul și-napoi? Ca să pună „cornu”-n pământ și să caute mingea pin iarbă? Să se laude că sunt fotbaliști? Nu sunt, dom'le! Spuneți-mi și mie ce satisfacții, ce plus-valoare, ce emoție aduce pentu suporteri un tip din ăsta care câștigă atâția bani pe lună pentru că se plimbă pe teren? Serios acum! Nimic, nimic, nimic.

Ce să mai zic și de Sepsi? I-am văzut de la Ljubljana pe alde Mitrea, Golofca și Compania că sunt cu morcovu'-nfipt bine. Pentru că sunt modești, limitați, n-ai cum să te duci cu ei în grupe. Vă spun sincer că m-am păcălit și eu rău de tot cu ehipa asta a lui Orban. Am zis că e treabă serioasă acolo, că au un antrenor acceptabil pentru România. Dar i-am văzut și acum cu Djurgardens, după returul jenant de la Ljubljana. Sunt slăbuți cu toții.

Singura noastră șansă de revenire sunt Academiile de fotbal, dacă știm să le guvernăm și pe-astea. Să se nască și să crească alți fotbaliști. Că ăștia actuali își iau banii degeaba.

VIDEO Rezumat Sepsi - Djurgardens 

Modifică setările cookies