CFR - rezultat bun, antrenor neinspirat, joc de echipă mică, mică de tot. Caramavrov scrie despre jocul modest al campioanei României din partida cu Lazio

CFR Cluj Dan Petrescu Florin Caramavrov Lazio - CFR Cluj Conference League
Florin Caramavrov
Data publicarii: Vineri 17 Februarie 2023, 09:14
Data actualizarii: Vineri 17 Februarie 2023, 09:29

CFR a jucat ca o echipă din Andorra în turul play-off-ului Conference League de la Roma. S-a apărat și a stat la „mica ciupeală”, tactica favorită a lui Dan Petrescu, deși a avut superioritate numerică din minutul 15!

E umilitor să te lași dominat de o formație care are un om mai puțin pe teren și care, teoretic, ar trebui să fie ea cea atacată. Dar ne-am dovedit încă o dată că suntem departe rău de lumea bună a fotbalului, prin joc, atitudine, implicare, abordare tactică, chiar dacă rezultatul este, teoretic, unul bun și care menține chiar șansele de calificare. Nu râdeți!

Ar trebui totuși să se întâmple o minune în returul de la Cluj, pentru a trece de Lazio în 11, când noi n-am putut să scoatem ceva pozitiv când italienii au evoluat în 10, ba dimpotrivă, am și pierdut. 

Am impresia că am mai văzut golul ăsta al lazialilor, cu mingea ridicată pesate zidul advers și cu Immobile țâșnind viclean și înscriind cu un șut din prima. Ar fi trebuit să o fi avut pe retină și Dan Petrescu și să fi fost pregătit pentru așa ceva. Dar el era pea preocupat să distrugă fotbalul, avea mintea prea încețoșată de un 0-0 „miraculos”.

Are dreptate și Ilie Dumitrescu: e greu să obții ceva când joci în atac cu un fotbalist adus din Serie C. Cu tot progresul pe care l-a făcut Bîrligea, el nu se află încă la nivelul unui astfel de confruntări.

Vrei să bați Lazio intrducându-l pe Hoban? Ce glumă!

O altă greșeală inexplicabilă, pe care a făcut-o și cu alte ocazii antrenorul campioanei Romîniei: introducerea veteranului Hoban. Serios acum, respect vârsta și faptul că mijlocașul de 40 de ani se mai poate antrena cot la cot cu mai tinerii lui coechipieri, dar nu cred că a inventat el rețeta miraculoasă, elixirul tinereții, prin care capătă puteri ca la 30 de ani, să zicem. Păi vrei să obții ceva dintr-un meci băgându-l pe Hoban? Sau Mister Petrescu era mulțumit cu 0-1? Foarte posibil.

Ne-am arătat din nou limitele. Dar, până la urmă, cred că suntem prea exigenți. Trebuie să fim resemnați ca echipa CFR-ului și, mai mult, să fim recunoscători că o formație românească mai poate juca un astfel de meci cu o forță dintr-un campionat puternic.

Îi criticăm pe Dan Petrescu și ai lui pentru că nu ne-a plăcut ce am văzut la Roma, însă, pe de altă parte, trebuie să fim corecți: CFR e singurul club de la noi care a mai ajuns să joace, în ultimii ani, cu Sevilla sau cu Lazio în fazele eliminatorii ale cupelor europene... 

VIDEO Rezumat Lazio - CFR 1-0

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!