Bastian Schweinsteiger Campionatul Mondial Campionatul Mondial Qatar 2022 germania - japonia CM 2022

Verdictul dur al lui Bastian Schweinsteiger, după eșecul Germaniei: „Nu-mi place! E foarte, foarte rău!” A criticat doi nemți

Bastian Schweinsteiger nu a avut milă de naționala Germaniei, după înfrângerea cu Japonia, 1-2, din debutul Campionatului Mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 13:17
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 13:19

Germania a început cu stângul Campionatul Mondial din Qatar. Nemții au fost învinși de Japonia, 1-2, la capătul unui meci în care au condus până în minutul 75, grație reușitei lui Ikay Gundogasn (32 ani) de la 11 metri. Numai că în ultimul sfert de oră, Ritsu Doan (24 ani) și Takuma Asano (28 ani) aveau să le aducă niponilor prima victoria din istorie împotriva Germaniei. 

Bastian Schweinsteiger, supărat pe Niklas Sule și Manuel Neuer

Dezamăgit de startul slab al nemților la Campionatul Mondial, Bastian Schweinsteiger (38 ani) a pus eșecul pe seama greșelilor din apărare.

„Am făcut din nou greșeli mari în apărare. Și atâta timp cât vom face asta, vom pierde jocurile, atât este de simplu!”, a concluzionat fostul mijlocaș al Germaniei pentru postul ARD, unde în prezent deține funcția de analist. 

Apoi, fostul jucător al lui Bayern Munchen a analizat primul gol încasat de Germania și l-a găsit vinovat pe Niklas Sule (27 ani). 

„Niklas Sule este un fundaș. Iar tu, ca fundaș de bandă, dacă ești prins într-un duel unu la unu, nu-ți lași adversarul să alerge spre interior, ci îl împingi să iasă cât mai în exterior. Acolo nu se poate întâmpla mare lucru. În acest caz, el îi oferă șansa să se ducă spre interiorul terenului și să paseze. Goretzka, la rându-i, nu ajunge unde trebuia să fie și apoi se oprește.

Nu-mi place asta. Este foarte, foarte rău! Sigur, mingea vine apoi deviată către autorul golului, Doan, dar nu mi-a plăcut comportamentul de dinainte. Pentru un fundaș precum Sule nu-i OK. Este o greșeală defensivă clasică, foarte gravă!”, a fost verdictul lui Bastian Schweinsteiger. 

Mai mult, inclusiv la al doilea gol al Japoniei i-a imputat lui Nikals Sule modul în care s-a apărat. Iar de tirada lui Bastian Schweinsteiger nu a scăpat nici Manuel Neuer (36 ani), fostul său coechipier de la Bayern Munchen. 

„Apărătorii centrali Schlotterbeck și Rudiger au vrut să joace la ofsaid și au procedat bine. Fundașul lateral trebuie să se orienteze în funcție de ei, ca să țină linia. Niklas Sule trebuia să vadă că trebuie să iasă de acolo. N-avea voie să greșească niciodată, trebuia să vadă asta!

La primul a respins șutul lui Minamino în picioarele lui Doan, care a marcat. Iar la al doilea n-a închis bine colțul scurt. Noi l-am întrebat dacă la acesta din urmă nu putea face mai mult și ne-a dat un răspuns ciudat: 'Am vrut să tragă în mine'”, a spus Bastian Schweinsteiger. 

Modifică setările cookies