Argentina Campionatul Mondial din Qatar Franta CM 2022

Ultima aroganță a argentinienilor! Demersul inițiat pentru ca „Franța să nu mai plângă”

Fanii argentinienii au lansat o petiție online prin care cer ca Franța să nu mai plângă după ce a ratat trofeul la Campionatul Mondial din Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 25 Decembrie 2022, 17:37
Data actualizarii: Duminica 25 Decembrie 2022, 17:37

Peste 500.000 de persoane au semnat o petiţie online lansată în Argentina pentru ca "Franţa să nu mai plângă" după înfrângerea sa în finala Cupei Mondiale de fotbal 2022.

„De când am câştigat, francezii nu încetează să plângă şi să se plângă şi nu acceptă că Argentina este campioana mondială”, a declarat Valentin Gomez, iniţiatorul petiţiei "France stop crying" care a adunat 570.768 de semnături pe site-ul change.org.

Francezii, nemulțumiți după ce au fost învinți în finala Campionatului Mondial

Arbitrul finalei, polonezul Szymon Marciniak, a fost criticat în Franţa, mai ales pentru decizia sa de a dicta penalty pentru un fault al lui Ousmane Dembele asupra lui Angel Di Maria în prima repriză.

Mai mulţi francezi au regretat lipsa de eleganţă a unor jucători argentinieni după victorie, în special portarul Emiliano Martinez.

Printre ei a fost preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet, care i-a scris omologului său argentinian, Claudio Tapia, pentru a se plânge de "excesele" care au însoţit câştigarea titlului de către echipa albiceleste.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!