OFICIAL Tite este out de la naționala Braziliei! Neymar și compania au rămas fără selecționer + numele mari dorite pe bancă

Tite Cesar Sampaio Cleber Xavier CM 2022 nationala Braziliei CM 2022
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 11:13
Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 11:21

Prestația sub așteptări de la Campionatul Mondial din Qatar i-a fost fatală tehnicianului brazilian.

Antrenorul Adenor Leonardo Bacchi "Tite", care a pregătit timp de şase ani şi jumătate selecţionata Braziliei, pe care a condus-o la Cupele Mondiale din 2018 şi 2022, şi-a reziliat marţi contractul cu Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), care caută în prezent un înlocuitor, informează EFE.

Tite, care îşi anunţase intenţia părăsi naţionala "canarinha" după Mondialul din Qatar, indiferent de rezultat, a mers marţi la sediul CBF, după ce şi-a încheiat vacanţa, pentru a oficializa finalul epocii sale ca selecţioner al Braziliei.

Tite, scump la declarații după rezilierea contractului

Într-o scurtă declaraţie oferită la sediul federaţiei, Tite a dorit să le mulţumească jucătorilor, angajaţilor şi conducătorilor CBF pentru colaborare, precum şi presei, cu care ''poate'' a avut ''divergenţe de opinii'', dar întotdeauna a respectat-o.

Tehnicianul s-a abţinut să facă declaraţii suplimentare. El a confirmat doar că semnat rezilierea contractului şi a refuzat să vorbească despre viitorul şi despre ofertele pe care le-a primit, pentru a-şi asuma comanda unor echipe de club.

Odată cu selecționerul a plecat și întregul său staff

Fostul antrenor a dat de înţeles că intenţionează să profite de un an sabatic înainte de a prelua o nouă echipă, de preferinţă din fotbalul european.

Alături de Tite şi-au reziliat contractele şi secunzii Cleber Xavier, Matheus Bacchi (fiul său) şi Cesar Sampaio.

Situaţia coordonatorului selecţionatelor braziliene, fostul fotbalist Juninho Paulista, urmează să fie definită de conducerea CBF, pentru că acesta nu şi-a depus până acum demisia, dar nu se ştie dacă entitatea îl va menţine în funcţie cu un alt selecţioner.

Tite la naționala Braziliei

Sub conducerea lui Tite, Brazilia a pierdut doar şase din cele 81 de jocuri pe care le-a disputat începând din 2016 (60 de victorii şi 15 remize), dar a fost eliminată prematur la Cupele Mondiale din Rusia şi Qatar, pierzând totodată finala turneului Copa America 2021, în faţa rivalei sale tradiţionale Argentina.

Singurul titlu al Braziliei în epoca Tite a fost Copa America 2019, disputată pe teren propriu, iar cel mai bun rezultat al său a fost clasarea Selecao pe primul loc în preliminariile CM 2018 şi 2022, încheind cea de-a doua campanie neînvinsă şi cu un număr record de victorii.

Plecarea oficială a lui Tite va permite CBF să nu mai trateze căutarea unui nou selecţioner în secret.

Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Pep Guardiola sau Luis Enrique?

Federaţia nu-şi ascunde dorinţa de a angaja un antrenor străin, iar printre posibilele nume citate pentru a-l înlocui pe Tite se numără italianul Carlo Ancelotti, portughezul Jose Mourinho şi spaniolii Pep Guardiola şi Luis Enrique.

CBF susţine oficial că nu a negociat cu niciun antrenor, dar unii dintre cei citaţi, precum Ancelotti şi Guardiola, au lăsat deja să se înţeleagă că vor refuza o eventuală ofertă din partea Braziliei, fiind legaţi prin contracte de actualele lor cluburi.

Se prevede ca CBF să anunţe numele noului selecţioner în februarie, înaintea ferestrei FIFA pentru meciurile internaţionale, programată pentru martie, în care Brazilia va disputa două meciuri amicale, primele după ce a fost eliminată de Croaţia în sferturile de finală ale CM 2022. (Agerpres)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!