Răspunsul Federației galeze de fotbal la interzicerea pălăriilor LGBT înainte de meciul cu SUA, la Campionatul Mondial din Qatar

Campionatul Mondial din Qatar federatia galeza de fotbal lgbt CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 20:00
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 19:54

Federația galeză de fotbal a declarat că este "extrem de dezamăgită" după ce fanilor li s-a spus să își scoată pălăriile cu model curcubeu înainte de meciul cu SUA de la Cupa Mondială din Qatar.

Suporterii din Țara Galilor care purtau aceste șepci au susținut că le-au fost confiscate înainte de meciul de deschidere al echipei lor din Qatar, ce a avut loc pe 21 noiembrie.

În urma meciului, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, Federația de Fotbal din Țara Galilor (FAW) a declarat că va aborda problema interzicerii obiectelor LGVBT direct cu FIFA.

Într-o declarație, Federația de Fotbal din Țara Galilor a spus: "Luni, Cymru a revenit la Cupa Mondială FIFA pentru prima dată în 64 de ani, un moment istoric pentru echipă, pentru fanii valoroși -The Red Wall / Y Wal Goch- și pentru națiune. Cu toate acestea, Federația de Fotbal din Țara Galilor (FAW) a fost extrem de dezamăgită de rapoartele conform cărora membrilor Y Wal Goch, printre care se numărau și membri ai personalului FAW, li s-a cerut să își scoată și să arunce pălăriile cu model curcubeu înainte de intrarea pe stadionul Ahmad Bin Ali. Aceste pălării au fost create în parteneriat cu FAW.

"FAW a adunat informații cu privire la aceste presupuse incidente și va aborda această problemă direct cu FIFA. FAW nu va face niciun alt comentariu în acest moment."

Ba mai mult, grupul de suporteri LGBTQ+ Wales' Rainbow Wall a declarat că, în timp ce fanilor de sex masculin, care purtau șepcile, li s-a permis să le păstreze, fanilor de sex feminin le-au fost confiscate de către oficialii de pe stadionul din Qatar înainte de meciul de deschidere a Cupei Mondiale.

Acest incident vine în mijlocul unei serii de rapoarte similare din partea suporterilor diferitelor națiuni participante la turneu, cărora oficialii le-au luat hainele sau steagurile cu modelul curcubeului.

Qatar, unde homosexualitatea se pedepsește cu până la trei ani de închisoare și care are un bilanț îngrozitor în ceea ce privește drepturile omului, s-a confruntat cu tot mai multe condamnări din cauza abordării sale.

Sursă foto: Getty

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!