Gianni Infantino Campionatul Mondial din Qatar cm qatar CM 2022

Reacția lui Infantino, după ce berea a fost interzisă la Campionatul Modial: „Fanii vor supraviețui!”

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a declarat, sâmbătă la Doha, în ajunul loviturii de începere a Cupei Mondiale, că fanii fotbalului ar putea "supravieţui fără să bea bere timp de trei ore", în timp ce Qatarul şi FIFA au interzis alcoolul în jurul stadioanelor.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 15:50
Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 15:56

„Personal, eu cred că se poate supravieţui fără să bei bere timp de trei ore. Fie că este în Franţa, Spania sau Scoţia”, a afirmat Infantino într-o conferinţă de presă inaugurală a Cupei Mondiale.

Autorităţile din Qatar şi Federaţia Internaţională de Fotbal au revenit asupra deciziei de a vinde bere suporterilor în jurul stadioanelor Cupei Mondiale 2022, a anunţat instanţa conducătoare a fotbalului într-un comunicat dat publicităţii vineri, cu două zile înaintea loviturii de start a competiţiei.

Berea, interzisă la Mondialul din Qatar

„Ca urmare a discuţiilor dintre autorităţile ţării gazdă şi FIFA, s-a decis renunţarea la punctele de vânzare a berii din perimetrele stadioanelor şi concentrarea vânzării de băuturi alcoolice în fan-zone-urile şi localurile autorizate”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, fără a oferi motivele unei astfel de decizii.

Meciul de deschidere al Cupei Mondiale se va disputa pe 20 noiembrie între Qatar şi Ecuador pe stadionul Al Bayt din Al Khor, în timp ce finala urmează să aibă loc pe 18 decembrie, de Ziua naţională a Qatarului, pe Lusail Stadium.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies