jude bellingham Nasser Al-Khelaifi Nationala Angliei PSG CM 2022

PSG pregătește ceva? Președintele parizienilor a vorbit despre Jude Bellingham. Cum a fost starul Angliei descris

Jude Bellingham este cotat la 100 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate.

Vali Andronescu
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 22:17
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 22:31

Mijlocașul englez a impresionat peste măsură la Campionatul Mondial din Qatar. Bellingham are un assist și un gol în patru apariții pentru „The Three Lions” și va fi prezent cu siguranță și în următorul joc al naționalei dirijate de selecționerul Gareth Southgate, împotriva Franței din sferturile de finală ale turneului final de sâmbătă, 10 decembrie, 21:00. Anglia a învins Senegal, 3-0, pentru a avansa în următoarea fază eliminatorie.

Președintele lui Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, cunoscut, de altfel, pentru transfeurrile pe care le-a făcut la gruparea pariziană, a vorbit despre Jude Bellingham, pe care l-a numit unul dintre cei mai buni jucători ai competiției, evidențiind faptul că în cazul în care își dorește să-l transfere, trebuie să vorbească întâi cu clubul, Borussia Dortmund, din cauza faptului că englezul se află sub contract și nu beneficiază de o clauză de reziliere.


PSG pregătește ceva? Președintele parizienilor a vorbit despre Jude Bellingham. Cum a fost starul Angliei descris

„Anglia e norocoasă să-l aibă, să fiu sincer. E unul dintre cei mai buni jucători din turneu. Uimitor, e primul său Campionat Mondial. E calm și relaxat, e încrezător, e uimitor! Toate echipele îl vor, nu voi ascunde asta. E la clubul său, trebuie să respectăm asta, așa că dacă vrem să vorbim cu el, o s-o facem cu clubul mai întâi”, a precizat Al-Khelaifi, potrivit Sky Sports.


Cifrele lui Jude Bellingham

Jude Bellingham, 29 iunie 2003, a evoluat doar pentru Birmingham înainte ca Borussia Dortmund să-l transfere în 2020 pentru 25 milioane de euro, moment în care cota sa pe piață, potrivit site-urilor de specialitate, era de 11 milioane. Acum, starul englez valorează nu mai puțin de 100 milioane de euro, conform Transfermarkt.

La formația de pe Signal Iduna Park, Jude Bellingham a participat în 112 de meciuri, bifând aproximativ 8.500 de minute în tricoul clubului. Mijlocașul central a înscris 19 goluri și a pasat decisiv în 21 de situații. Englezul a văzut o singură dată cartonașul roșu, survenit în urma a două galbene. De altfel, a văzut 24 astfel de cartonașe la Dortmund.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!