Maroc - Spania Bono qatar 2022 CM 2022

FOTO Bono este eroul țării! Ce au scris jurnaliștii marocani despre portarul care a adus calificarea Marocului în sferturi

Maroc s-a calificat în sferturi după ce Spania a ratat trei penalty-uri la loviturile de departajare.

Vali Andronescu
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 21:30
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 21:28

Yassine "Bono" Bounou a apărat două penalty-uri excepționale și i-a ajutat pe marocani să se califice mai departe în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, pentru prima dată în istoria naționalei.

Străzile din Maroc au fost luate cu asalt, iar jurnaliștii locali au scris despre „performanța uimitoare” a lui Bono imediat cum s-a încheiat meciul care le-au oferit drum spre confruntarea cu învingătoarea din Portugalia - Elveția.

„Portarul a contribuit la calificarea istorică a echipei naționale”


„Portarul echipei naționale, Yassine Bounou, a obținut titlul de Omul Meciulul, după performanța sa uimitoare în meciul Marocului împotriva Spaniei și pentru rolul său decisiv în calificarea „Leilor Atlasului” în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Portarul Sevillei a contribuit la calificarea istorică a echipei naționale pentru prima dată în sferturi, după ce a salvat două penalty-uri, să nu menționăm și că a salvat poarta „leilor” în mai multe ocazii în acest meci.

Maroc a devenit prima echipă arabă care a ajuns până aici la Campionatul mondial, după ce a fost prima echipă care a ajuns în a doua rundă la Campionatul Mondial din Mexic 1986”, au scris jurnaliștii marocani de la ELBOTOLA.


Maroc - Spania 0-0 (3-0 d.l.d.)

Spania s-a bătut cu africanii cot la cot 120 de minute, cu ratări peste ratări de ambele părți. Chiar dacă elevii lui Luis Enrique au forțat pe final evitarea loviturilor de departajare, portarul Marocului, Bono, tot nu a putut fi înfrânt, iar totul a ajuns să se decidă la 11 metri.

Sabiri, Ziyech și Hakimi au fost cei trei marcatori pentru africani. Bono a fost incredibil și a salvat trei lovituri de penalty. Maroc a trecut, astfel, pentru prima dată în istorie în sferturile de finală. Naționala a mai ajuns doar în 1986 până în optimi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!