Stephanie Frappart Germania CM 2022

Premieră istorică la Campionatul Mondial: o femeie a fost delegată la centru în 'grupa morții'

Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 21:45
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 21:46

Turneul este unul inedit datorită perioadei în care se desfășoară, dar și controversat în contextul scandalurilor ce au avut loc înainte de start, legate de încălcarea drepturilor omului, dar și anumite interdicții impuse străinilor. Mondialul din Qatar este unul special, care bifează premiere. 

Joi seară va avea loc o nouă premieră istorică pentru un Campionat Mondial de fotbal masculin. FIFA a anunțat delegările pentru duelul din Grupa E, 'grupa morții', dintre Costa Rica și Germania, meci pe care nemții sunt obligați să îl câștige pentru a se califica în optimi. 

O femeie, la centru în meciul Costa Rica - Germania 

FIFA a anunțat că meciul de pe Al Bayt Stadium va fi condus de la centru de franțuzoaica Stephanie Frappart, care va deveni prima femeie care arbitrează un meci la Campionatul Mondial de fotbal masculin. 

Frappart va fi ajutată de Neuza Back din Brazilia, Karen Diaz Medina din Mexic, în timp ce Said Martinez din Honduras va fi al patrulea oficial. Spania este liderul Grupei E cu 4 puncte, după ce s-a impus cu 7-0 cu Costa Rica și după remiza cu Germania, scor 1-1. 

Germania se află pe ultimul loc, după ce a pierdut cu Japonia în primul meci, scor 1-2. Japonezii au trei puncte și se duelează cu Spania în ultima etapă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!