Pierluigi Collina Argentina Cupa Mondiala Franta Szymon Marciniak CM 2022

Pierluigi Collina a intrat în vestiar după finala Argentina - Franța și a spus: "Acum tu ești idolul meu!"

Fostul mare arbitrul Pierluigi Collina (62 de ani), în prezent șeful Comisiei de Arbitraj din cadrul FIFA, a monitorizat ceea ce s-a întâmplat la Cupa Mondială din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 14:30
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 14:29

Desemnat cel mai bun arbitru din lume în șase ani consecutivi (1998-2003), Collina a intrat în vestiarul arbitrilor după finala Franța - Argentina 3-3 (4-2 d.l.d.) și i-a spus centralului polonez Szymon Marciniak că acum el este idolul său.

Pierluigi Collina, laude pentru Szymon Marciniak

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Marciniak, care a recunoscut că a fost foarte emoționat de vorbele fostului mare arbitru. În ciuda numeroaselor critici îndreptate către polonez după finală, Collina a fost mulțumit de hotărârile din teren ale centralului, iar la final l-a felicitat.

"După meci, a fost adusă mâncare în vestiar și niște șampanie. Recunosc că am fost atât de obosit din cauza meciului încât nu am mai avut putere pentru nimic. Erau niște mingi de semnat, niște poze de făcut.

Tomasz Listkiewicz (n.r - unul dintre asistenți) pusese deja muzică. Massimo Busacca și Pierluigi Collina au intrat în vestiar. Collina știa că a fost idolul meu. După această finală, el mi-a zis: 'Acum tu ești idolul meu!'. A fost cel mai bun lucru pe care l-am putut azi.

Nu avem niciun complex pentru că suntem din Polonia, însă, atunci când ne-am început cariera internațională, am pornit din urna a treia a arbitrilor. Dar iată că am ajuns cumva aici", a spus Marciniak, potrivit Express.

Reacția lui Marciniak după finala Argentina - Franța

La aproape o săptămână de la disputarea finalei mondiale, Szymon Marciniak a făcut primele declarații despre evoluția din meci, dar și despre criticile care i-au fost aduse. 

"Francezii nu au menționat acea fotografie unde puteți vedea cum sunt șapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol. Nu s-a spus nimic, mai ales că la ocazia ratată de Randal Kolo Muani, chiar în finalul meciului, mai mulți jucători care urmau sa intre erau în terenul de joc.

În primul rând, ca această situație (n.r. să anuleze golul Argentinei) să fie pedepsită ar trebui să afecteze jocul. Și care a fost impactul băieților care s-au ridicat și au sărit pe teren? Există ziare serioase și cele care caută zgomot. Prieteni, mari arbitri ai Franței, mi-au scris. Părerea lor a fost grozavă. Mulți profesioniști și fotbaliști ne-au transmis felicitări. Kylian Mbappe a spus că suntem arbitri grozavi", a declarat Szymon Marciniak, citat de RMC Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!