Belgia Arsenio Maringule Canada Eden Hazard JANNY SIKAZWE CM 2022

GALERIE FOTO Penalty neacordat în Belgia - Canada pentru un ofsaid după o pasă de la un adversar: "Incredibilă incompetență!"

Brigada africană de arbitri de la meciul Belgia - Canada, contând pentru grupa F de la Cupa Mondială, a stârnit o mulțime de reacții după o decizie greșită din prima repriză.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 22:10
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 22:10

În minutul 13, după o fază prelungită de atac, Canada a solicitat o lovitură de la 11 metri, după ce Jan Vertonghen l-a faultat în careu pe Tajon Buchanan. Centralul Janny Sikazwe, din Zambia, nu a acordat penalty, ci ofsaid.

Penalty neacordat în Belgia - Canada pentru un ofsaid după o pasă de la un adversar

Totuși, reluările arată că jucătorul Canadei a primit pasa de la un adversar, Eden Hazard, astfel că fanionul nu ar fi trebuit ridicat.

Reacțiile au curs pe Twitter, iar una dintre cele mai dure i-a aparținut jurnalistului Joe Krishnan, de la Express: "Îmi pare rău, dar tocmai au dat ofsaid la atacul Canadei după o pasă trimisă clar de Hazard? Incompetență incredibilă!".

Tușierul care a ridicat fanionul este Arsenio Maringule (Mozambic), în timp ce la cealaltă linie se află Jerson dos Santos (Angola).

Centralul de la Belgia - Canada a fluierat finalul unui meci de la Cupa Africii în minutul 85

Janny Sikazwe, centralul meciului Belgia - Canada, a fost autorul unui alt moment controversat la începutul acestui an, la meciul Tunisia - Mali, de la Cupa Africii. Atunci, arbitrul din Zambia a fluierat finalul meciului în minutul 85, iar după ce și-a dat seama de eroarea făcută a reluat jocul, însă ulterior a pus capăt definitiv partidei în minutul 90.

Sikazwe s-a apărat după acel meci, spunând într-un interviu că a avut serioase probleme de sănătate. Din cauza căldurii și a umidității ridicate din Camerun nu i-ar mai fi putut auzi nici măcar pe asistenți, iar dacă nu fluiera finalul meciului mai devreme "riscam să ajung în sicriu", spunea centralul din Zambia.

Modifică setările cookies