Fotbal extern

Și-a pierdut răbdarea pe teren!? Arbitrul meciului Tunisia - Mali a oprit meciul mult mai devreme decât trebuia

Meciul dintre Tunisia și Mali, din cadrul Cupei Africii, nu părea a fi un duel de mare interes, însă finalul meciului a făcut înconjurul lumii.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 23:56
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 23:56

Meciul, închieat cu victoria echipei din Mali, scor 1-0, a avut un final greu de înțeles. Centralul zambian Janny Sikazwe a decis ca partida să se termine în minutul 85, făcând o gafă ce va rămâne în istoria sportului african și nu numai.

Centralul a reluat apoi meciul, iar în minutul 87 l-a eliminat pe El Bilal Toure.

Chiar și așa, cu 15 secunde înainte de intrarea în minutul 90, acesta a oprit iarăși partida, deși au fost trei intervenții VAR, opt schimbări, dar și două lovituri de la 11 metri, cea din care s-a marcat și o lovitură de penalty în minutul 77, de care nu a profitat Tunisia, care a ratat prin Kharzi.

Mai mulți suporteri, dar și oficialii și jucătorii Tunisiei, au protestat pe marginea deciziilor scandaloase ale arbitrului din Zambia. Cupa Africii se desfășoară în perioada 9 ianuarie - 6 februarie, în Camerun. Din grupa F mai fac parte Gambia și Mauritania.

Meciul din grupa F a fost rezolvat de un penalty transformat de Kone, în minutul 48, însă greșelile de arbitraj rămân cele mai importante evenimente ale meciului.

Sursa foto: Twitter - Mirror Football

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies