Motivul pentru care Phil Foden nu a fost utilizat în Anglia - SUA. Ce a spus selecționerul Gareth Southgate

Anglia - SUA Gareth Southgate Phil Foden qatar 2022 CM 2022
Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 16:07
Data actualizarii: Sambata 26 Noiembrie 2022, 16:06

Anglia a făcut egal cu SUA în al doilea meci din grupele Campionatului Mondial din Qatar (2022).

Per total, SUA a arătat mult mai bine decât Anglia. Americanii și-au creat ocazii bune la poarta lui Jordan Pickford și au fost aproape în câteva rânduri să deschidă scorul (AICI REZUMAT ANGLIA - SUA).

Selecționerul britanicilor, Gareth Southgate, nu l-a utilizat pe starul lui Manchester City, unul dintre cei mai buni tineri ai generației sale, Phil Foden, iar după meci, a vorbit despre subiectul acesta.


Southgate a preferat un joc mobil în centru, iar tânărul „cetățean” nu a fost pus în stiuația respectivă la club, sub comanda lui Pep Guardiola.

„Mă așteptam să fiu întrebat despre asta. Voiam să schimbăm puțin în benzi. Nu am crezut că va fi un joc specific lui Phil (n.r. Foden) în mijloc, pentru că nu joacă acolo pentru clubul său”, a spus Gareth Southgate după meci, potrivit Sky Sports.

Ce au scris americanii după egalul Statelor Unite cu Anglia la CM 2022

Imediat după meci, nu au întârziat să apară articole din presa americană despre evoluția Statelor Unite în „derby-ul” cu Anglia.

USA TODAY SPORTS: Tinerii echipei naționale își doresc să arate că fotbalul american este în creștere. Iar acest meci aduce un plus faptului respectiv, chiar dacă naționala va regreta câteva oportunități de a înscrie mari.

ESPN: Statele Unite au fost echipa mai bună într-un joc cu șanse clare de gol. Pulisic a fost cel mai aproape de a înscris, când mingea trimisă de el a zguduit transversala. Dar, nicio echipă nu a reușit să spargă tabela.

CNN: Ar putea fi doar un egal fără goluri, dar rezultatul de joi de la Qatar spune multe despre echipa națională de fotbal a Statelor Unite. Să ai în față o echipă a Angliei plină de superstaruri nu e o sarcină ușoară. Americanii au arătat ca la ei acasă.

CBS SPORTS: Evoluția împotriva Angliei a fost mai bună decât cea împotriva Țării Galilor. Dacă lucrurile merg tot așa, vor putea să învingă Iranul și să meargă în „16”-imile Campionatului Mondial. Echipa a arătat un joc excelent.

FOX SPORTS: Lotul tânăr al lui Gregg Berhalter va avea suficientă încredere de sine după acest meci, o performanță în forță, decisivă și, cumva, ghinionistă împotriva favoriților la câștigarea Campionatului Mondial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!