Leo Messi Argentina Campionatul Mondial din Qatar CM 2022

Leo Messi a făcut anunțul momentului: „Da, cu siguranță va fi ultimul!” 

Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie, într-un format inedit. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 06 Octombrie 2022, 18:10
Data actualizarii: Joi 06 Octombrie 2022, 18:22

Naționala Argentinei este una dintre echipele favorite la câștigarea trofeului, asta și după rezultatele extrem de bune din ultimii ani. Argentinienii nu au mai pierdut un meci din iulie 2019, iar în urmă cu un an au reușit să câștige și Copa America, anunțându-și astfel „candidatura” în lupta pentru trofeul suprem. 

Leo Messi (35 ani) visează să câștige titlul mondial alături de naționala Argentinei, asta după ce și-a îndeplinit obiectivul de a câștiga și Copa America. Căpitanul naționalei albiceleste a vorbit înainte de startul Campionatului Mondial, aflat în fața unui start de sezon extrem de bun alături de Paris Saint-Germain, după ce sezonul trecut, primul la campioana Franței a fost unul slab pentru el. 

Leo Messi a făcut anunțul: „Va fi ultimul meu Campionat Mondial!” 

Într-un interviu acordat presei din Argentina, Leo Messi a fost întrebat dacă Mondialul din Qatar va fi ultimul său turneu mondial și a afirmat sigur pe el că acesta va fi ultimul său Mondial. 

„Da, cu siguranță, da. Mă simt bine din punct de vedere fizic, am făcut un pre-sezon foarte bun anul acesta, anul trecut nu am reușit să fac asta ținând cont cum s-a desfășurat totul, am început să mă antrenez târziu, am jucat fără ritm, campionatul începuse deja, apoi am mers la națională, când m-am întors m-am accidentat și nu am reușit să mă pun la punct”, a spus pentru Star+ citat de tn.com.ar

Messi s-a arătat însă încântat de Campionatul Mondial din Qatar, fiind mulțumit de forma sa și a naționalei: „Număr zilele până la Mondial, ce e drept da, există puțină anxietate, mi-aș dori să se dispute acum și emoțiile de a spune: 'bun, suntem deja aici, ce se va întâmpla, e ultimul, cum va fi'. Pe de o parte suntem nerăbdători să înceapă, pe de alta ne dorim să ne meargă bine”. 

Deși naționala Argentinei se află printre favorite, Leo Messi a fost precaut în declarații. 

„Ne aflăm într-un moment bun ținând cont de cum s-au desfășurat lucrurile, cu un grup extrem de periculos și puternic, însă la Mondial se poate întâmpla orice. Toate meciurile sunt extrem de dificile, de aceea un Campionat Mondial e atât de special, pentru că nu întotdeauna favoritele sunt cele care câștigă sau au parcursul așteptat. 

Nu știu dacă suntem principalii candidați, însă Argentina e candidată mereu datorită istoriei sale, pentru ceea ce înseamnă în fotbal, în special datorită momentului în care ne aflăm, însă nu suntem favoriți, cred că există naționale mai bune”. 

 

Modifică setările cookies