Lautaro Martinez Arabia Saudita Argentina CM 2022

Golul lui Lautaro Martinez, anulat eronat?! Presa internațională a analizat faza și contrazice decizia 

Arabia Saudită a produs primul șoc de la Campionatul Mondial din Qatar și una dintre cele mai mari surprize din istorie, după ce a învins-o pe favorita Argentina, scor 2-1

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 11:58
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 12:05

Naționala Argentinei începea turneul din postura de echipă favorită la câștigarea titlului Mondial, însă s-a văzut învinsă de Arabia Saudită. Leo Messi a deschis scorul pe Lusail Stadium, în minutul 10, din penalty, iar apoi argentinienii au mai marcat de câteva ori, însă reușitele au fost anulate pe motiv de ofsaid. 

Lautaro Martinez a înscris în minutul 29, arbitrul a validat inițial reușita atacantului lui Inter pentru ca mai apoi să o anuleze cu ajutorul VAR. Presa internațională însă a analizat faza golului menționat și punctează că VAR-ul ar fi greșit. 

Decizia VAR din Arabia - Argentina, contestată de presa internațională 

Tehnologia FIFA folosită la Mondialul din Qatar este de ultimă generație, astfel că ofsaid-urile sunt surprinse automat de soft-ul folosit. Deși pare o metodă sigură, GiveMeSport informează că VAR-ul a greșit „decisiv” în meciul dintre Arabia și Argentina, folosindu-se de explicațiile de pe pagina Archivo VAR. 

În imaginile prezentate arbitrului din camera VAR, venite prin sistemul menționat, poziția lui Lautaro Martinez a fost analizată raportându-se la fundașul care era cel mai aproape de atacantul argentinian, justificând astfel poziția neregulamentară a lui Martinez. Cu toate astea, într-un cadru analizat de Archivo VAR, care a și trasat liniiile.

Din imaginile prezentate, se vede cum Al Shahrani, fundașul aflat în apropierea tușei din stânga, îl ținea cu piciorul în teren pe Lautaro Martinez. 

Modifică setările cookies