Germania Hansi Flick Japonia Nico Schlotterbeck CM 2022

Germanii cer ca un titular să fie trecut pe bancă după eșecul cu Japonia: "Flick trebuie să schimbe asta acum!"

Germania a pierdut primul meci de la Cupa Mondială din Qatar, 1-2 contra Japoniei, în ceea ce reprezintă a doua cea mai mare surpriză de la actualul turneu final, după Argentina - Arabia Saudită 1-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 11:10
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 11:13

Echipa lui Hansi Flick a părut să controleze meciul și chiar a deschis scorul în minutul 33, după un penalty transformat de Ilkay Gundogan. Ulterior, Musiala, Havertz sau Gnabry s-au întrecut în ratări, iar Japonia a dat lovitura pe final. Pentru asiatici au marcat chiar doi jucători care evoluează în Germania: Ritsu Doan (75), fotbalist la Freiburg, și Takuma Asano (83), atacantul lui Bochum

Schimbările cerute de Bild în echipa Germaniei

După meci, jurnaliștii germani de la Bild au analizat prestația jucătorilor germani și au explicat ce schimbări ar trebui să facă Hansi Flick în echipă, în special în zona defensivă.

Nemții sunt de părere că Nico Schlotterbeck (22 de ani), depășit ușor la al doilea gol al Japoniei, ar trebui scos din echipa de start, iar în locul său să fie luat în calcul Matthias Ginter (28 de ani), campion mondial în 2014 și rezervă neutilizată la partida de ieri cu Japonia.

"Un lucru este clar: unele vedete au jucat slab contra Japoniei. Flick ar avea tot dreptul să schimbe anumite lucruri în echipă. 

Nico Schlotterbeck și Niklas Sule au fost slabi și au greșit la cele două goluri încasate. Experimentul cu Sule folosit în dreapta a eșuat, iar Schlotterbeck ar trebui trecut pe banca de rezervă. Normal ar fi ca Thilo Kehrer să joace în dreapta, iar Sule în centru sau rezervă. 

Matthias Ginter ar fi o opțiune pentru defensivă. Jucătorul lui Freiburg a fost unul dintre cei mai buni fundași de la Europeanul de anul trecut, cu un joc foarte solid", a scris Bild, care a titrat: "Flick trebuie să schimbe asta acum!".

În grupa E, Spania și Japonia sunt primele două clasate, cu câte trei puncte. Pe ultimele două poziții sunt Germania și Costa Rica, formații care au pierdut în prima rundă.

Pentru Germania va urma derby-ul cu Spania, programat duminică, de la ora 21:00.

Modifică setările cookies