Gary Lineker CM 2022 Qatar CM 2022

Gary Lineker, intervenție aprigă despre Qatar, în direct, chiar înainte de startul Campionatului Mondial 

Campionatul Mondial a debutat duminică în Qatar și a avut și momente inedite. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 20:23
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 20:37

CM din Qatar a debutat duminică seara cu o festivitate în care protagonist a fost Morgan Freeman și cu partida din Grupa A, Ecuador - Qatar 2-0. 

Gary Lineker, fostul mare atacant al naționalei Angliei, e acum realizator la BBC și a devenit una dintre cele mai apreciate voci dintre analiștii sportivi.

  • Fostul fotbalist, Gary Lineker, inca este un playboy de invidiat!

Cupa Mondială | Lineker, discurs-manifest

Tip cu personalitate, care-și expune mereu gândurile și pe Twitter, Lineker a făcut o introducere dură a Mondialului din Qatar pentru ca telespectatorii să aibă o privire de ansamblu despre competiția care se desfășoară în premieră iarna! 

„Este cea mai controversată Cupă Mondială din istorie și nici măcar o minge nu a fost lovită”, a spus Lineker.

„De când FIFA a ales Qatar în 2010, cea mai mică națiune care a găzduit cea mai mare competiție din fotbal ne-am confruntat cu mari întrebări și subiecte aprinse.

De la acuzații de corupție în procesul de 'alegere' până la tratamentul acordat lucrătorilor migranți care au construit stadioanele... Mulți dintre ei și-au pierdut viața", a continuat golgheterul Campionatului Mondial din 1986. 

Lineker, discurs aspru despre Qatar

Fostul mare atacant a continuat în aceeași linie. 

„Homosexualitatea este ilegală aici, drepturile femeilor și libertatea de exprimare sunt în centrul atenției, de asemenea decizia de acum șase ani de a trece Cupa Mondială de la vară la iarnă. În acest context este un turneu de jucat, unul care va fi urmărit și savurat de întreaga lume”, a mai spus Lineker.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies