qatar - ecuador Cupa Mondiala din Qatar Ecuador Qatar CM 2022

GALERIE FOTO Greu de înțeles! Golul anulat cu VAR în minutul trei în Qatar - Ecuador a stârnit controverse

Ecuador a deschis scorul după doar trei minute în meciul cu Qatar, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 18:39
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 18:39

Enner Valencia a fost cel care a împins mingea în poartă cu o lovitură de cap, profitând de o gafă a portarului advers, care a ieșit ernoat pentru a respinge o minge centrată.

Daniele Orsato a așteptat decizia din camera VAR și a anulat reușita ecuadorienilor pentru un ofsaid. Decizia a fost cu greu înțeleasă de fanii din întreaga lume. Într-un timp foarte scurt au apărut mai multe reacții pe rețelele de socializare cu privire la decizia luată de brigada italiană în debutul acestei partide.

Țara gazdă Qatar și numeroasele acuzații la adresa sa

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Dar aceste acuzaţii au fost respinse categoric de autorităţi, care au subliniat că au reformat legile privitoare la muncă, precum şi de organizatorii Cupei Mondiale, care au asigurat că membrii comunităţii LGBTQ+ vor fi găzduiţi fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex în această ţară.

Ultimul turneul final cu 32 de echipe. Din 2026 vor fi 48 de participante!

Turneul final din Qatar, cu 32 de echipe, va avea 64 de meciuri, care vor fi găzduite de 8 stadioane, urmând să se încheie pe 18 decembrie, cu finala de pe Lusail Stadium. 

Acest turneu final va fi ultimul cu 32 de echipe participante; din 2026, vor participa 48 de ţări la CM găzduită împreună de SUA, Mexic şi Canada.

La CM 2022 vor fi prezenţi şi trei arbitri români: Istvan Kovacs, la centru, şi Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu, asistenţi. Kovacs a fost nominalizat al patrulea oficial la meciul de deschidere

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies