Nemanja Radonjic Academia Hagi Campionatul Mondial din Qatar Olympique Marseille Torino CM 2022

FOTO ȘI VIDEO Fotbalistul de la Academia Hagi pe care Marseille a plătit 12 milioane de euro, convocat la Campionatul Mondial din Qatar!

Nemanja Radonjic, împrumutat în acest sezon de OM la Torino, face parte din lotul Serbiei pentru turneul final.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 09:28
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 09:27

Sârbul Nemanja Radonjic (26 de ani), care între 2013 și 2014 a fost legitimat la Academia Hagi, a fost convocat la echipa națională pentru turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Chiar dacă Radonjic, format de Partizan Belgrad, apare în toate sursele ca fost junior la Academia Hagi, asupra acestui transfer au planat ulterior numeroase semne de întrebare.

Puștiul de atunci Nemanja nu a jucat deloc pentru gruparea lui Gheorghe Hagi și a ajuns în Italia, fiind inițial împrumutat de clubul din România la AS Roma și apoi transferat la Empoli, fără să bifeze însă prezențe la primele echipe.

Revenirea în Serbia, restart în cariera lui Nemanja Radonjic

Revenirea în țara natală, unde a jucat mai întâi la Cuckaricki și apoi la Steaua Roșie Belgrad, a însemnat practic startul carierei la nivel înalt pentru fostul junior - cel puțin pe hârtie - al Academiei Hagi: debutul la naționala mare a Serbiei (2017), transferul la Olympique Marseille pentru o sumă de cel puțin 12 milioane de euro (2018), meciurile jucate la Campionatul Mondial din 2018.

Olympique Marseille, Hertha Berlin, Benfica Lisabona și, acum, Torino

De cinci sezoane, Radonjic joacă în marile campionate ale Europei, după împrumuturile de la OM la Hertha Berlin și Benfica Lisabona el ajungând în vară, tot sub formă de împrumut, la Torino.

În acest sezon de Serie A, extrema lui Torino a înscris 2 goluri în cele 13 meciuri, la care se adaugă alte 2 reușite în cele 2 partide jucate în Cupa Italiei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!