Iran Campionatul Mondial din Qatar CM 2022

Fotbaliștii din naționala Iranului, un nou demers anti-regim! Ce vor face cu primele primite de la Mondial

După ce la primul meci de la Campionatul Mondial din Qatar fotbaliștii din naționala Iranului au refuzat să cânte imnul pentru a-și arăta nemulțumirea față de regimul de la Teheran, iranienii au găsit un nou mod inedit de protest.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 22:46
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 22:46

Jucătorii iranieni care au evoluat la Cupa Mondială au oferit primele primite după prestaţia lor din Qatar pentru a fi plătite cauţiunile unor deţinuţi politici, informează 90TV, potrivit Le Figaro.

Fotbaliștii iranieni își vor dona primele încasate la Mondial

În timp ce în Iran continuă represiunea autorităţilor împotriva demonstranţilor, iar numeroşi demonstranţi şi opozanţi ai regimului de la Teheran sunt trimişi în închisori, fotbaliştii echipei naţionale, reveniţi de la Cupa Mondială, şi-au manifestat dorinţa de a ajuta manifestanţii.

Internaţionalii iranieni au fost de acord să îşi doneze primele de joc, acestea fiind folosite pentru plata cauţiunilor mai multor cetăţeni reţinuţi în închisori.

„Ieri, la Ardabil, au fost eliberaţi 20 de deţinuţi închişi pentru infracţiuni financiare neintenţionate. Mâine vor mai fi eliberaţi alţi deţinuţi, în provincia Lorestan”, a anunţat 90TV, într-un comunicat difuzat în social media.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!