NEWS ALERT Fotbalistul iranian Amir Nasr-Azadani a fost condamnat la moarte!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Decembrie 2022, 00:15
Data actualizarii: Miercuri 14 Decembrie 2022, 00:16
Fotbalistul iranian, Amir Nasr-Azadani, ar putea fi executat pentru rolul său în protestele naționale în curs de desfășurare din Iran, care au fost declanșate de moartea unei femei în septembrie.

UPDATE: Potrivit Insider, Amir Nasr-Azadani (26 de ani), care a fost arestat în noiembrie, a fost condamnat la moarte în Iran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Insider (@insider)


Fotbalistul iranian Amir Nasr-Azadani ar putea fi executat pentru că a militat pentru drepturile femeilor din țara sa.

Potrivit IranWire, citat de TheSun, sistemul judiciar al Republicii Islamice plănuiește să-l spânzure pe fotbalistul de 26 de ani pentru moartea colonelului Esmaeil Cheraghi și a doi membri Basij.

Sindicatul fotbaliștilor FIFPRO, organizația reprezentativă la nivel mondial pentru 65.000 de fotbaliști profesioniști, și-a manifestat opinia printr-o postare publicată pe Twitter:

"FIFPRO este șocată și dezgustată de rapoartele conform cărora fotbalistul profesionist Amir Nasr-Azadani riscă să fie executat în Iran după ce a militat pentru drepturile femeilor și pentru libertatea de bază în țara să. Suntem solidari cu Amir și solicităm înlăturarea imediată a pedepsei sale." 

În Iran au loc în prezent proteste la nivel național, declanșate de moartea Mahsei Amini, în vârstă de 22 de ani, în septembrie, care se afla în custodia poliției după ce ar fi încălcat regulile stricte privind acoperirea capului.

Potrivit IranWire, Nasr-Azadani și alți doi acuzați au apărut la televiziunea de stat pe 20 noiembrie și au făcut o mărturisire "forțată". IranWire a adăugat că era la curent cu faptul că Nasr-Azadani, care a jucat anterior pentru echipele Rah-Ahan, Tractor și Gol-e Rayhan din Iran, a fost prezent la proteste.

Cu toate acestea, se spune că fotbalistul nu s-a aflat niciodată în apropierea zonei în care Cheraghi și cei doi membri Basij au fost uciși. Ba mai mult, a adăugat că implicarea sa în proteste s-a limitat la rostirea de sloganuri timp de câteva ore.

Echipa națională iraniană de la Cupa Mondială a protestat și ea, refuzând să cânte imnul național înaintea meciului de deschidere cu Anglia, pe 21 noiembrie.

Sursă foto: Instagram

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!