Scene incredibile! Un avion a aterizat de urgență pe o insulă pentru ca soția și fiica lui Ali Daei să nu părăsească Iranul

Ali Daei Iran Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 16:18
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 16:18

Legendarul fotbalist iranian Ali Daei, care a susţinut manifestaţiile din ţara sa după decesul tinerei Mahsa Amini, a acuzat, luni, Teheranul că a deturnat un zbor ce o transporta pe soţia sa şi pe fiica sa spre Dubai, informează AFP.

Justiţia iraniană a pus sechestru, la începutul lunii decembrie, pe magazinul de bijuterii şi restaurantul lui Ali Daei pentru că acesta s-a alăturat apelurilor la grevă lansate de manifestanţi după decesul tinerei Mahsa Amini, o iraniană de origine kurdă de 22 de ani, decedată în timpul arestării sale pe 16 septembrie, sub acuzaţia de încălcarea codului vestimentar strict pentru femei.

Familia legendarului Ali Daei nu are voie să părăsească Iranul!

Presa de stat confirmă că familia lui Daei a primit interdicţie de a părăsi ţara din cauza "asocierii" cu grupuri anti-guvernamentale.

Soţia şi fiica lui Daei au urcat la bordul unui zbor al companiei Mahan Air din Teheran, dar au fost constrânse să părăsească aeronava după ce aceasta a aterizat pe insula iraniană Kish din Golf, a declarat sportivul de 53 de ani pentru agenţia ISNA.

"Ele nu au fost arestate. Nimeni nu mi-a dat un răspuns legat de acest subiect. Dar nu ştiu care este motivul acestei decizii. Soţia mea şi fiica mea mergeau la Dubai pentru câteva zile", a adăugat el.

Soţia lui Daei se angajase să informeze autorităţile dacă doresc să părăsească ţara "din cauza relaţiilor cu grupuri ostile revoluţiei islamice", a adăugat agenţia IRNA, citând justiţia.

Daei a jucat în Bundesliga, în special la Bayern Munchen, iar cele 109 goluri marcate pentru echipa naţională a Iranului nu au fost depăşite decât de Cristiano Ronaldo.

AGERPRES.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!