Leo Messi Arabia Saudita Argentina CM 2022

Mesajul lui Leo Messi după ce Argentina a fost umilită de Arabia Saudită la Campionatul Mondial 

Argentina a pierdut primul meci de la Campionatul Mondial din Qatar, scor 1-2 cu Arabia Saudită. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 16:22
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 16:24

Scorul a fost deschis de Leo Messi din penalty, în minutul 10 al partidei, care părea deja să fie decisă în favoarea naționalei albiceleste. Dată drept favorită la câștigarea Mondialului, Argentina s-a văzut întoarsă de Arabia Saudită în cinci minute, prin golurile marcate de Al Shehri și Al Dawsari. 

Argentinienii au suferit prima înfrângere după o serie de 36 de meciuri consecutive în care nu au pierdut, bifând astfel un debut rușinos la Campionatul Mondial. 

Leo Messi: „E o lovitură dură pentru noi și pentru fani!” 

Leo Messi (35 ani), care a devenit primul jucător argentinian care marchează în patru ediții ale Mondialului, la cea de-a cincea ediție la care participă, a vorbit la finalul meciului, dezamăgit de deznodământ. Căpitanul Argentinei a avut însă un mesaj de sprijin pentru suporterii argentinieni, dezamăgiți de umilința cu Arabia. 

„Să aibă încredere oamenii. Este o lovitură dură pentru toți, pentru fani și pentru noi, nu ne așteptam să începem într-o astfel de manieră, dar lumea să aibă încredere că acest grup nu va dezamăgi. Vom merge să luptăm în cele două meciuri rămase, depindem de noi, știm că suntem obligați, dar am jucat deja meciuri de astfel de calibru și vom da totul.

Este un grup care se remarcă prin modul în care suntem uniți și e momentul să fim mai uniți ca niciodată, să demonstrăm că suntem cu adevărat puternici. A trecut ceva timp de când echipa nu a trecut printr-o astfel de situație, printr-o înfrângere care să ne oblige. Ne gândim la ce urmează și pregătim meciul cu Mexic”, a spus Leo Messi conform TyC Sports

Cum a analizat Leo Messi umilința cu Arabia Saudită 

Totodată, jucătorul lui Paris Saint-Germain a analizat partida cu Arabia, punctând care au fost erorile care au costat-o pe Argentina. 

„S-a făcut totul foarte sus. Nu am reușit să găsim poziția de a conduce, am început să centrăm și să căutăm egalarea cu șuturi disperate și nu s-a putut. Știam că e o echipă cu jucători buni, pe care dacă o lași joacă bine, și care se apără astfel. De asta poate că ne-am grăbit în unele situații avute. Au fost atât de clare încât ajungi uneori la asta, să comiți greșeli”. 

 

Modifică setările cookies