Campionatul Mondial din Qatar Costa Rica Luis Fernando Suarez naționala Japoniei CM 2022

Costa Rica a prins aripi după victoria cu Japonia! Selecționerul Luis Fernando Suarez: „Putem încă să visăm!”

Costa Rica a învins neaşteptat echipa Japoniei cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Cupei Mondiale din Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 17:23
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 17:28

„Putem încă să visăm”, a declarat duminică selecţionerul naţionalei de fotbal a Costa Rica, Luis Fernando Suarez, după victoria cu 1-0 a echipei sale în faţa Japoniei, la CM 2022 din Qatar.

Costa Rica este prima echipă care a primit şapte goluri într-un meci şi apoi a câştigat următorul lor meci la o Cupă Mondială, după Paraguay, în 1958, care atunci a pierdut cu 7-3 cu Franţa şi a câştigat cu 3-2 împotriva Scoţiei.

„Cred că principalul lucru a fost capacitatea noastră de a juca uimitor. Nu voi vorbi despre aspecte tactice sau tehnice, astăzi trebuie să preţuiesc şi să apreciez ceea ce au făcut băieţii pentru a obţine acest succes. A trebuit să facem faţă multor provocări, dar am crezut ferm în noi şi ne-am dorit să facem o partidă cât mai bună contra unui adversar dificil, cum e Japonia. Avem încă şanse la calificare, putem visa, nimic nu este pierdut, ne vom pregăti cât mai bine pentru meciul cu Germania”, a spus selecţionerul Suarez.

Selecţionata Costa Ricăi a învins neaşteptat echipa Japoniei cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Keysher Fuller (81) a marcat golul care a mai făcut uitat debutul catastrofal în Qatar al echipei antrenate de Luis Fernando Suarez, 0-7 cu Spania. Japonia a dezamăgit, după surpriza produsă în faţa Germaniei (2-1).

Meciul a fost unul de factură modestă, mai ales în prima sa parte, în prima repriză nefiind practic ocazii de poartă, ci doar o luptă surdă între cele două careuri.

Costa Rica, prima victorie din istorie în fața Japoniei

Costa Rica nu învinsese până acum Japonia, în cele cinci meciuri amicale disputate anterior ''samuraii albaştri'' înregistrând patru victorii şi un egal.

Acest rezultat favorizează echipa Germaniei, care mai speră în continuare la calificarea în optimi după eşecul suferit în faţa Japoniei.

„Los Ticos” nu mai câştigaseră un meci la Cupa Mondială din 2014, când produceau o mare surpriză, învingând Italia cu 1-0. Ulterior au mai învins Grecia în optimi (la loviturile de departajare), oprindu-se în sferturile de finală.

Costa Rica venea după patru înfrângeri consecutive la Cupa Mondială.

Duminică are loc şi celălalt meci al grupei, Spania - Germania (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00). Ultimele partide, care vor decide configuraţia grupei, se vor juca în data de 1 decembrie, Japonia - Spania (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) şi Costa Rica - Germania (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!