VIDEO Ce a găsit în comun selecționerul Edward Iordănescu la toate naționalele care au participat la Campionatul Mondial după ce a urmărit 12 meciuri în 5 zile 

Edward Iordănescu (44 ani) a fost în Qatar pentru a o urmări pe următoarea adversară a naționalei României din preliminariile Campionatului European, Elveția. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 12:49
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 12:50

Selecționerul României a urmărit meciurile Elveției, cu care România este în grupă pentru calificarea la EURO 2024, însă a mai participat și la alte partide. Edward Iordănescu s-a întors în cursul zilei de sâmbătă din Qatar și a tras primele concluzii după ce le-a văzut la joc pe cele mai puternice naționale ale planetei. 

Tehnicianul a punctat cât de puternică este naționala Elveției, care s-a calificat în optimile de finală, evidențiind trăsăturile comune pe care le-a remarcat la toate echipele de la Mondial. 

Edward Iordănescu: „Nu ne-a speriat nimic, e fotbal până la urma urmei!”

Întrebat dacă are o favorită, Edward Iordănescu s-a arătat și el surprins de eliminarea Germaniei încă din grupe, însă vede câștigătoare una dintre echipele care sunt deja prezentate ca fiind favorite. 

„O singură concluzie, când ieși dintr-o grupă cu Brazilia, Camerun și Serbia nu poți să vorbești decât de o forță în momentul de față. Cum am spus, avem drumul nostru, trebuie să ne uităm în față, important e să facem ce trebuie, să avem strategia corectă, să înțelegem bine statutul pe care îl avem, să muncim să fim mai buni. 

Sunt sigur că dacă facem astea vom fi la European, indiferent că va fi de pe locul 1 sau locul 2. Nu ne-a speriat nimic, e fotbal până la urma urmei, cine muncește, cine are încredere, putere, cine își ridică nivelul din toate punctele de vedere are dreptul să emită pretenții, eu sunt sigur că vom emite pretenții și sunt sigur că vom face pași importanți spre calificare. 

Pentru mine target-ul principal a fost Elveția, dar a fost o oportunitate să văd 12 meciuri în 5 zile pline, a fost un record și pentru mine să le văd live, la televizor am tot văzut. A fost o experiență să vezi dintre cei mai importanți jucători ai planetei și echipe, antrenori, culturi fotbalistice diferite, abordări diferite, strategii diferite, dar sunt și lucruri văzute la toate echipele. O preocupare pentru un fotbal pozitiv, pentru organizare de joc și multă luptă în același timp. Echipe cu jucători puternici care se luptă, duc dueluri, care înțeleg că e foarte important să reușești să rezolvi individual lucrurile ca ulterior să reușești să le rezolvi și colectiv. 

Nu am o favorită, e deja o supriză mare Germania cu eliminarea, sunt și alte două surprize un pic mai mici, să mai avem puțină răbdare. Sunt de acord cu ce s-a discutat, cu 4-5 favorite, cred că una dintre ele va câștiga, e greu, de acum înainte echipele puternice își vor croi drumul spre semifinală și finală”, a declarat Edward Iordănescu la sosirea în țară. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!