edi iordanescu Campionatul Mondial Campionatul Mondial Qatar 2022 Echipa Nationala Elvetia Nationala

Edi Iordănescu, speriat de Elveția în drumul spre EURO 2024: „Dacă îți propui locul 2, e posibil să-l scapi!”

Edward Iordănescu a rămas impresionat de Elveția, după ce a văzut-o la treabă, la Campionatul Mondial din Qatar.

Alexandru Stănilă
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 13:30
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 13:32

Brazilia a câștigat al doilea meci din Grupa G, 1-0 cu Elveția, grație golului înscrie de Casemiro (30 ani), în minutul 83. Până atunci, deținătoare a 5 tiluri mondiale a avut viață grea cu adversara României din preliminariile Campionatului European din 2024.

Edi Iordănescu a recunoscut superioritatea Elveției 

La meci au asistat de la fața locului Răzvan Burleanu (38 ani) și Edward Iordănescu (44 ani). Văzând-o pe Elveția la lucru, selecționerul a dedus că elevii lui Murat Yakin (48 ani) au primă șansă de calificare la Campionatul European din 2024.

„Pentru mine, e o oportunitate să o văd la lucru. Mi s-au confirmat multe lucruri pe care le știam, din păcate. Trebuie să înțelegem bine statutul nostru, ce avem de făcut, să ne cunoaștem adversarii. Dacă îți propui locul 2, e posibil să-l scapi și pe acela. Trebuie să fim realiști și să spunem că Elveția e favorita grupei. 

E o națională omogenă, obișnuită cu turneele finale. E o echipă matură în joc, stăpână pe ea, a absorbit foarte ușor presiunea și în meciul cu Brazilia. La fiecare turneu final, ei sunt acolo. Au lăsat acasă Italia, în Liga Națiunilor au reușit să învingă Spania, Portugalia, sunt lucruri care ne pun în gardă. 

Trebuie să avem încredere în potențialul nostru și sper ca băieții să-mi dea suficiente argumente ca să vin în fața voastră cu mai multă speranță pe viitor. De departe, Elveția stă cel mai bine pe hârtie din grupa noastră. Israel are și ea jucători cu calitate, echipele lor locale sunt angrenate în cupele europene. Kosovo vine foarte tare din urmă, îi oferim mai puțină atenție decât ar trebui. Au jucători care evoluează la un nivel foarte bun”, a declarat Edi Iordănescu pentru gsp

Dumitru Dragomir, sceptic cu privire la șansele României de a o devansa le Elveția 

Nici Dumitru Dragomir (76 ani) nu crede în șansele României de a termina în fața Elveției în preliminariile pentru Campionatul European. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost încântat de modul în care au evoluat jucătorii lui Murat Yakin contra Braziliei, la Campionatul Mondial din Qatar. 

„Bună Elveția. Nu avem nicio șansă. Au jucători de mare valoare. Ăsta e barometrul fotbalului la această ora. Unde joacă valorile noastre și unde joacă valorile lor? Asta trebuie să pui în balanță. La noi, cel mai bun jucător român joacă în China (n.r. Nicolae Stanciu), iar ei au 6 jucători la primele 20 de echipe ale lumii”, a declarat Dumitru Dragomit la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena.  

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!