Australia calificare optimi Campionatul Mondial Qatar 2022 optimi cupa mondiala CM 2022

FOTO ȘI VIDEO Australia petrecere la 04 dimineața. Imagini spectaculoase de la bucuria fanilor "Cangurilor" după calificarea în optimi

Australia s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după ce a învins Danemarca cu scorul de 1-0, în Grupa D.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 19:44
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 19:56

Echipa de la Antipozi s-a impus la limită, prin golul lui Mathew Leckie (minutul 60), obţinând a doua sa calificare în optimile Campionatului Mondial, după cea din 2006.

Danemarca este una dintre dezamăgirile acestei ediţii, vicecampioana europeană de anul trecut nereuşind să obţină nicio victorie în grupă.

În minutul 60, McGree l-a lansat pe Leckie, iar acesta a făcut o cursă formidabilă, încheiată cu un şut la colţul lung, marcând golul victoriei.

Cele două echipe s-au întâlnit în grupe şi la ediţia trecută, în Rusia (2018), atunci scorul fiind 1-1. Danemarca a terminat pe locul al doilea şi s-a calificat în optimi, iar Australia s-a clasat pe ultimul loc.

În optimile de finală, Australia va juca pe 3 decembrie (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) împotriva echipei clasate pe primul loc în Grupa C, din care fac parte Argentina, Polonia, Arabia Saudită şi Mexic.

Bucurie de nedescris în Australia

Imediat după încheierea partidei cu Danemarca, la Antipozi s-a dezlănțuit petrecerea, chiar dacă era 04 dimineața. Pe filmulețele apărute pe rețelele de socializare se pot observa mii de oameni care au ieșit pe străzi pentru a sărbători calificarea în optimi a naționalei de fotbal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!