Nationala Australiei Campionatul Mondial qatar 2022 CM 2022

Reacția presei australiene după ce naționala a trecut de grupele Mondialului din Qatar: „Lionel Messi, grijă la Australia!”

„Socceroos” a învins Danemarca, scor 1-0.

Vali Andronescu
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 19:50
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 19:48

Matthew Leckie a adus victoria pentru naționala dirijată de selecționerul Graham Arnold în Australia - Danemarca, în minutul 60. Fotbalistul de la Melbourne City l-a învins pe Kasper Schmeichel fără nicio problemă!

Presa din Australia a „erupt”, după ce reprezentativa s-a calificat în optimile turneului final. Ultima dată când s-a întâmplat asta a fost la Campionatul Mondial din 2006, organizat în Germania. În cele din 2010, 2014 și 2018, australienii nu au trecut de grupe.

Reacția presei din Australia

ABC News: Australia a făcut istorie în Qatar după ce a învins Danemarca (1-0), progresând în optimile Campionatului Mondial. Matthew Leckie a fost erou cu un gol în minutul 60. E prima dată în istorie când echipa câștigă două meciuri la o Cupă Mondială.

The Age: Socceroos a reușit să se califice în optimile de finală cu o victorie în fața Danemarcei, 1-0, în urma golului marcat de Matthew Leckie care i-a trimis în faza următoare a competiției.

News.Com.au: Lionel Messi, atenție la Australia. Socceroos s-a calificat în următoarea fază a Campionatului Mondial după un remarcabil 1-0 în fața Danemarcei. Nu e rău pentru o echipă care a pierdut cu Franța, 1-4.

Daily Telegraph: Australia se califică alături de Franța. Un moment briliant al lui Matthew Leckie a ajutat-o pe Australia să atingă optimile Campionatului Mondial pentru a doua oară în istorie, după un 1-0 cu Danemarca. Leckie a înscris decisiv după o cursă inteligentă și o finalizare care a sfârșit speranțele Danemarcei de la Qatar.

Grupa D la CM 2022

  1. Franța - 6 puncte (2 victorii, 0 egaluri, 1 înfrângere)
  2. Australia - 6p (2 / 0 / 1)
  3. Tunisia - 4p (1 / 1 / 1)
  4. Danemarca - 1p (0 / 1 / 2)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!