nationala Braziliei Campionatul Mondial din Qatar nationala argentinei Nationala Germaniei nationala Italiei CM 2022

Auf Wiedersehen Deutschland, Bem-Vindo Brasil! Brazilia a întrecut-o pe Germania și este numărul 1 în lume la încă un capitol

După eliminarea nemților de la turneul final din Qatar și calificarea brazilienilor în sferturile de finală s-a schimbat liderul și în clasamentul general al naționalelor cu cele mai multe meciuri disputate la Campionatele Mondiale.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 06 Decembrie 2022, 14:43
Data actualizarii: Marti 06 Decembrie 2022, 14:46

Brazilia a devenit selecţionata cu cele mai multe meciuri disputate la turneele finale ale Cupei Mondiale de fotbal, luni seara, după victoria categorică înregistrată în faţa Coreei de Sud (scor 4-1), informează agenţia EFE.

Brazilia - Germania 113-112 la numărul de meciuri disputate

Aceasta a fost partida cu numărul 113 din istoria Selecao la campionatul mondial de fotbal, Brazilia depăşind astfel Germania, care a fost eliminată în faza grupelor la CM 2022.

Cele două selecţionatei s-au prezentat la a doua Cupă Mondială din istorie desfăşurată în Asia cu câte 109 meciuri disputate. 

Brazilia, sigură și de meciul al 114-lea la Mondiale

Brazilia a devenit acum lider solitar al acestei ierarhii, după al 113-lea său meci la un turneu final, iar în urma victoriei în faţa Coreei de Sud îl are asigurat şi pe cel de-al 114-lea, pe care îl va disputa sâmbătă, împotriva Croaţiei, în sferturile de finală.

Argentina este pe locul 3, cu 85 de partide la CM

Germania ocupă locul secund, cu 112 meciuri, urmată de Argentina, cu 85 de meciuri, două în plus faţă de Italia, care a ratat calificarea la actuala ediţie a Cupei Mondiale. 

Franţa, deţinătoarea titlului mondial, a adunat până acum 70 de partide la turneele finale mondiale, devansând Anglia (69), în timp ce Spania ocupă poziţia a şaptea (66).

Brazilienii, lideri și la victorii, și la goluri marcate

Brazilia domină şi lista echipelor cu cele mai multe victorii (76) şi goluri marcate (240) la Cupa Mondială. Germania a câştigat la rândul ei 68 de partide şi a perforat de 232 de ori porţile adverse. (Agerpres)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!