Derek Boateng Ghana Luis Suarez Uruguaay CM 2022

A schimbat tricoul cu "diavolul" și s-a certat până și cu soția. Povestea ghanezului care l-a iertat pe Luis Suarez

Fostul internațional ghanez Derek Boateng (39 de ani) a povestit un episod inedit referitor la un schimb de tricouri cu Luis Suarez (35 de ani).

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 16:53
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 16:52

La Cupa Mondială din 2010, Uruguay și Ghana s-au înfruntat în sferturile de finală ale competiției. După primele 90 de minute, scorul era egal, 1-1. Spre finalul reprizelor de prelungiri, Luis Suarez a scos cu mâna de pe linia porții o minge, motiv pentru care a fost eliminat și s-a dictat penalty pentru Ghana. Totuși, africanii au ratat de la punctul cu var prin Asamoah Gyan, iar partida a ajuns la loviturile de departajare, unde Uruguay s-a impus.

Derek Boateng, ghanezul care a făcut schimb de tricouri cu Luis Suarez

Foarte mulți fani ghanezi au început să îl deteste pe Luis Suarez din acel moment, considerând că atacantul le-a "furat" șansa se a obține o calificare istorică în semifinale, iar unii dintre ei îl numesc și astăzi "diavol".

Totuși, Derek Boateng, rezervă neutilizată în meciul respectiv, spune că nu îi poartă ranchiună lui Suarez, iar la câțiva ani de la acel moment chiar a făcut un schimb de tricouri cu uruguayanul, când el evolua pentru Eibar, iar sud-americanul la FC Barcelona.

"După meci (n.r: Eibar - Barcelona), am făcut schimb de tricouri cu el, așa că am adus tricoul acasă, iar soția mea l-a văzut. Stăteam în casă, mă uitam la televizor și apare în fața mea: 'Deci dintre toți jucătorii contra cărora ai jucat, fix cu Suarez ai făcut schimb de tricouri'. I-am răspuns: 'Haide... nu e nimic, a fost doar un meci de fotbal'.

Eu nu am nimic personal cu el. Multă lume în Ghana încă îi poartă ranchiună, dar nu și eu. Eu nu am nimic cu el.

Tricoul l-am ascuns apoi. Acum l-am pus pe perete, într-o cameră în care soția nu intră", a povestit Derek Boateng, potrivit Daily Mail.

Ghana - Uruguay se joacă din nou, după 12 ani și jumătate, tot la Cupa Mondială. Astăzi, de la ora 17:00, cele două formații vor lupta pentru calificarea în optimile de finală, în ultima rundă din grupa H.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!