CM 2014

Simularea lui Robben poate REVOLUTIONA fotbalul! Propunerea fara precedent a lui Jose Mourinho: "Acum e momentul!"

Omul care l-a dus pe Arjen Robben in Premier League, Jose Mourinho, a reactionat dupa ce fostul sau elev a recunoscut ca a simulat in timpul meciului cu Mexic de la Cupa Mondiala

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Iulie 2014, 19:47
Data actualizarii: Marti 01 Iulie 2014, 19:58

 

Tehnologia video si pentru penalty-uri?

Arjen Robben a recunoscut la finalul partidei cu Mexic ca a simulat in tentativa de a obtine un penalty, FIFA luand insa decizia sa nu-l sanctioneze pe jucatorul lui Bayern Munchen. El a obtinut penalty-ul care i-a adus calificarea Olandei in sferturi, Robben sustinand insa ca acel penalty a fost acordat corect

Jose Mourinho, cel care l-a antrenat pe Arjen Robben la Chelsea, l-a aparat pe jucator insa sustine ca tehnologia video sa fie folosita in fotbal pentru a-i ajuta pe arbitri.

"Robben a fost jucatorul meu si stiu mai bine ca multi ce jucator fantastic e. Stiu si ca datorita vitezei lui si a creativitatii lui adversarii il faulteaza pentru ca nu il pot opri. Dar stiu si ca uneori incearca sa-si creeze un avantaj si sa obtina o lovitura libera sau un penalty.

Cred ca e important ca jucatorii sa-i ajute pe arbitrii si prin asta ma refer sa fie onesti pe teren, sa fie puri si sa incerce sa castige intr-un mod corect. Dar realitatea e ca nu toti jucatorii se comporta asa si arbitrii au o misiune dificile. Daca ai tehnologia la dispozitie poti sa ai varianta ca al 4-lea oficial sa se uite pe un ecran la reluare" a declarat Jose Mourinho.

Mourinho crede ca dezbaterea pornita dupa gestul lui Robben a deschis usa catre folosirea tehnologiei mai mult in fotbal: "Cred ca si arbitrii ar fi mai fericiti in cazul in care exista indoieli, sa le inlature si sa ia decizia corecta. Atunci cand o tara simte ca o decizie rea le-a influentat viitorul in competitie e dificil. Cred ca este important pentru antrenori, pentru jucatori, dar si pentru arbitrii. Cred ca tehnologia este ceva ce arbitrii ar primi cu bratele deschise" a mai spus Mourinho.

CITESTE SI

Modifică setările cookies