CM 2014

"Inchideti televizoarele, joaca Grecia!" Romania a trimis cea mai plictisitoare echipa in Brazilia! Ce au 'reusit' cu Japonia

Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, Marek Hamsik sau Robert Lewandowski privesc Mondialul la TV in timp ce nationala Greciei adoarme privitorii.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Iunie 2014, 11:40
Data actualizarii: Vineri 20 Iunie 2014, 12:00

 

Meciul care vindeca insomnia

Partida dintre Japonia si Grecia disputat la ora 01.00, ora Romaniei, a reusit o 'performanta' greu de egalat - a fost mai plictisitor ca Iran - Nigeria! Dupa ce multe meciuri au fost foarte spectaculoase iar media de goluri pe meci era pana acum de peste 3, duelul dintre Japonia si Grecia a reusit mai multe contraperformante.

Invinse in primele 2 partide, cele doua echipe stiau ca o noua infrangere este sinonima cu eliminarea. Iar cartonasul rosu primit de Katsouranis a facut ca echipa lui Santos, si asa concentrata pe defensiva, sa nu mai aiba nicio dorinta de a ataca. Astfel, Grecia a inregistrat la meciul cu Japonia cel mai mic numar de pase, 243, dintre care numai 144 au fost reusite! Adica un procentaj de 59%!

In schimb, japonezii au profitat de avantajul omului in plus numai statistic - au incercat 662 de pase, dintre care 570 au fost reusite, adica un procent de 86%. Partida a avut nu mai putin de 41 de faulturi si doar 16 suturi pe cele doua porti. Posesia a fost clar de partea asiaticilor care au tinut de balon in 68% din timp.

Grecia s-a calificat la Campionatul Mondial in urma barajului cu Romania dupa 3-1 la Atena si 1-1 la Bucuresti. Grecia va fi adversara Romaniei si in preliminariile Euro 2016, insa echipa elena va fi foarte diferita - mai multi veterani se vor retrage iar Fernando Santos a anuntat ca pleaca si el.

Modifică setările cookies