FOTO ȘI VIDEO Cum a trăit Mircea Lucescu titlul câștigat de PAOK Salonic: "Am fost închiși într-o cușcă de sticlă, nici nu se putea respira!"

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 17:35
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 17:36
PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat titlul în Grecia, duminică seară, după victoria de pe terenul rivalei locale Aris, scor 2-1.

Grație victoriei dramatice de pe terenul lui Aris, PAOK a încheiat pe primul loc în Grecia, cu două puncte peste AEK Atena. Din cauza reglementărilor din Grecia, trupa lui Răzvan Lucescu nu a putut fi susținută de suporteri pe stadionul lui Aris, însă zeci de mii de fani s-au strâns ulterior pe arena lui PAOK pentru a sărbători titlul.

Cum a trăit Mircea Lucescu titlul câștigat de PAOK Salonic: "Am fost închiși într-o cușcă de sticlă, nici nu se putea respira!"

Mircea Lucescu a reușit totuși să meargă pe arena lui Aris Salonic, însă spune că a urmărit meciul în niște condiții neobișnuite. La revenirea în România, luni după-amiază, "Il Luce" l-a felicitat și i-a mulțumit fiului său pentru că l-a făcut să retrăiască momentele glorioase din cariera sa.

"Nu pot să spun că a fost magic, ar însemna că aș fi așteptat de la cineva să aducă succesul. A fost un succes muncit, pregătit, gândit de-a lungul timpului. Nu întâmplător a devenit echipa cea mai puternică într-un campionat extrem de greu, nu din punct de vedere al nivelului tehnic, ci din punct de vedere al participării oamenilor, suporterilor. E cu totul deosebit ce se întâmplă în Grecia și Turcă.

Acolo sunt oameni care dau totul din punct de vedere emoțional. Îmi aduc aminte că aveam și eu același lucru în Turcia, cu Galatasaray și Beșiktaș. Am fost de trei ori la Salonic - au fost meciurile cu Olympiacos, Panathinaikos și cel cu Aris. De fiecare dată e o atmosferă care te copleșește. Oamenii participă cu atât de multă intensitate... pleacă de la dragoste pentru echipa lor, ajung la agresivitate, la furie. Sunt fanatici. 

Nu puteam să merg la meci, nu putea niciunul dintre cei care veneau cu echipa adversă, așa că ne-am suit într-un microbuz al clubului, cu conducătorii și ne-au izolat într-un colț pe stadion, închiși într-o cușcă de sticlă. Nici de respirat nu se putea! Vedeți până unde merge această pasiune, chiar până la lipsă de ospitalitate.

Victoria a fost imensă. Publicul nu s-a putut manifesta acolo și a venit la stadionul lui PAOK, unde au fost peste 40.000 de suporteri. 

După foarte mult timp n-am mai simțit nimic, chiar dacă am mai fost la meciuri, dar acum, cu Răzvan, am retrăit momentele așa cum le trăiam pe bancă, pe marginea terenului. Emoții, senzație, sentimente, tot. Treceam de la una la alta. Au fost momente destul de grele după eliminarea fundașului central, Aris a atacat mai mult pentru că e o echipă foarte bună, cu 11 jucători străini, față de PAOK, care a avut 8 străini.

E o victorie imensă. Merită toate felicitările. Le-am și mulțumit după meci. I-am mulțumit lui Răzvan că m-a făcut să retrăiesc momentele extraordinare pe care le-am avut de-a lungul carierei. În momentul ăsta nu mă văd să mă mai despart de fotbal pentru că am ce să fac de acum încolo.

Cât a fost mic, Răzvan a fost cu mine peste tot - la toate meciurile Corvinului, la toate meciurile lui Dinamo, a fost în cantonamente. Acum, roata vieții s-a schimbat. Eu mă duc după el", a spus Mircea Lucescu, la revenirea în România.

  • PAOK Salonic va începe competițiile europene din turul 2 preliminar al UEFA Champions League, unde va fi cap de serie.
  • Pentru PAOK este al patrulea titlu câștigat în istorie și al doilea cu Răzvan Lucescu la cârmă
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!