Prezentarea grupei C, cu Grecia, Columbia, Coasta de Fildes si Japonia! Mitroglou ne-a spulberat visul, acum vrea sa faca surpriza

Ion Alexandru face analiza grupelor de la Cupa Mondiala in fiecare zi la Transfer Market, de la 11:45, pe Sport.ro.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Iunie 2014, 12:21
Data actualizarii: Miercuri 04 Iunie 2014, 12:34

Au mai ramas 10 zile pana la debutul Mondialului din Brazilia, iar astazi incepem prezentarea echipelor de la turneul final. Ion Alexandru va vorbi la rubrica BraZile de Mondial, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 11:45, despre tot ce se intampla la Rio.

Astazi va prezentam Grupa C a Mondialului, din care fac parte Columbia, Grecia, Coasta de Fildes si Japonia.

Dupa unii foarte echilibrata, dupa altii extrem de slaba. Grupa C a turneului final al Campionatului Mondial din Brazilia prezinta un interes crescut pentru romanii care inca isi zic <<acolo trebuia sa fim noi>>.

Chiar daca nu se compara cu Grupa B, unde Spania, Olanda si Chile vor purta o lupta cu adevarat nebuna pentru calificarea in fazele eliminatorii, Grupa C a Mondialului promite incrancenare, Columbia propunand o echipa cel putin interesanta, grecii venind cu experienta lui Karagounis si Katsouranis, in timp ce ivorienii si japonezii pot da oricand lovitura prin vedetele Drogba, Yaya Toure sau Keisuke Honda.

Interesant e ca echipele din aceasta grupa C au o istorie complet separata, acestea nemaintalnindu-se vreodata la un turneu final. La fel de interesant e si faptul ca e formata din patru echipe venind de pe patru continente diferite.

Nu exista favoriti

Desi Columbia pare sa fie echipa cu prima sansa la calificare, mai ales ca a fost extrasa din urna capilor de serie, specialistii sunt convinsi ca aceasta grupa este una dintre cele mai echilibrate grupe. Calificati la pas din preliminariile sud-americane, la fel ca si japonezii, care au castigat fara probleme grupa asiatica, columbienii au avantajul ca vin cu foarte multi jucatori in forma maxima - Carlos Bacca sau Jackson Martinez fiind printre cei mai apreciati atacanti ai momentului.

Astfel ajungem la capitolul "jucatori de urmarit". Daca sudamericanii vor merge la Mondial cu James Rodriguez, Bacca sau Jackson Martinez, celelalte echipe au si ele vedetele lor.

Japonia ii propune pe Keisuke Honda si Shinji Kagawa, fotbalisti la AC Milan si Manchester United, in timp ce Coasta de Fildes se poate lauda cu Yaya Toure (Manchester City) si Didier Drogba (Galatasaray). Ultimii, dar nu cei din urma, grecii au si ei un adevarat "killer" in persoana lui Kostas Mitroglou, o cunostinta a romanilor.

S-au mai intalnit la Cupa Confederatiilor

Cele patru echipe nu s-au mai intalnit niciodata la un turneu final de Campionat Mondial, insa doua dintre ele au mai jucat un meci in 2003. Este vorba despre Japonia si Columbia, care s-au mai intalnit pe 22 iunie 2003 la Cupa Confederatiilor, intr-un meci incheiat cu victoria columbienilor, scor 1-0.

N-au trecut niciodata de optimi

Niciuna dintre cele patru echipe ale grupei C nu a trecut vreodata de faza optimilor de finala, Japonia si Columbia fiind singurele care au trecut de faza grupelor la un Mondial.

Meciurile grupei

14 Iunie, Columbia - Grecia, Estadio Mineirao, Belo Horizonte
15 Iunie, Coasta de Fildes - Japonia, Arena Pernambuco, Recife

19 Iunie, Columbia - Coasta de Fildes, Estadio Nacional Mane Garrincha, Brasilia
19 Iunie, Japonia - Grecia, Arenas das Dunas, Natal

24 Iunie, Japonia - Columbia, Arena Pantanal, Cuiaba
24 Iunie, Coasta de Fildes - Grecia, Estadio Castelao, Fortaleza

Modifică setările cookies