rio CM Brazilia 2014 CM 2014

"In Rio, daca te duci la plaja, ajungi la canal!" Dezastrul din Rio inainte de Mondialul din Brazilia. Ce au gasit in apa 

Inainte de mondialul din Brazilia, Rio este o adevarata bomba ecologica. Autoritatile se confrunta cu o situatie fara precedent, pentru care nu exista fonduri, nu exista solutii, iar oamenii sunt expusi complet in fata unor boli periculoase.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Mai 2014, 15:20
Data actualizarii: Joi 15 Mai 2014, 15:29

400.000 de turisti sunt asteptati in Rio in perioada Mondialulul din Brazilia din aceasta vara. Iar putini dintre ei stiu ca ar trebui sa se astepte sa se intalneasca cu o adevarat bomba ecologica: fecalele umane.

Business Insider scrie ca apa si plajele din Rio sunt contaminate cu fecale umane, pentru care autoritatile nu au gasit inca solutii. Si asta pentru ca 40% din ceea ce trece prin canalizarea orasului este tratat, restul ajungand in rauri, plaje si in golf.

Desi exista un plan in acest moment pentru repararea situatiei, acesta se refera la Jocurile Olimpice de vara din 2016. Rezolvarea acestei "probleme invizibile", asa cum a fost denumita in Brazilia, costa enorm, iar autoritatile au taiat deja 95% din fondurile destinate curatarii apei, de la 1 miliard de dolari, la 51 de milioane.

"Exista doua batalii pentru mediul inconjurator, in Rio, in acest moment. Prima este ca autoritatile sa ia masuri, iar a doua este ca aceste masuri sa nu fie abandonate.", precizeaza biologul Mario Moscatelli.

Pentru ca apa si plajele sunt infestate cu fecale umane, pericolul aparitiei unor boli, precum hepatita A, este extrem de mare. "Nici in cel mai urias cosmar nu mi-as fi imaginat ca autoritatile ar lasa ca asa ceva sa se intample. In Rio, daca te duci la plaja, ajungi la canal.", mai spune Moscatelli.

Modifică setările cookies