CM 2014

FIFA, atacata dur dupa decizia in cazul lui Suarez: "I se incalca dreptul la munca!" Anuntul OFICIAL al FIFPro

Uniunea internationala a jucatorilor de fotbal a reactionat dupa ce Luis Suarez a fost suspendat timp de 4 luni, perioada in care nu are voie nici macar sa se antreneze la baza lui Liverpool!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Iunie 2014, 17:55
Data actualizarii: Vineri 27 Iunie 2014, 17:55

 

Se poate ajunge la TAS

FIFPro a reactionat vineri dupa ce FIFA a decis sa-l suspende pe Luis Suarez pentru 9 meciuri internationale si timp de 4 luni in care nu are voie sa ia parte la orice activitate fotbalistica, iar jucatorul uruguayan a fost si amendat cu 100.000 de franci elvetieni.

Uniunea fotbalistilor sustine ca decizia FIFA ii ingradeste lui Suarez dreptul la munca si ca jucatorului nu i se ofera tratamentul de care are nevoie: "Reabilitare si un tratament serios.. astea trebuie sa faca parte din sactiune" spune intr-un comunicat oficial FIFPro.

"Luis Suarez merita orice sprijin poate primi, inclusiv legal in cazul apelului pentru a reusi o reducere a sanctiunii. Jucatorul trebuie sa rezolve insa problemele din afara gazonului pe care probabil le are in acest moment.

Faptul ca Suarez nu are voie sa munceasca pe o perioada lunga trebuie tratata direct pentru ca ii ingradeste dreptul de a munci. De asemenea, faptul ca Liverpool FC e afectata trebuie sa reprezinte un aspect important" au mai spus acestia in comunicatul oficial.

Daca FIFA respinge apelul federatiei din Uruguay, s-ar putea ajunge si la Tribunalul de la Lausanne.

Modifică setările cookies